ION-IP ontwikkelt BIG compliant Vulnerability Management service voor gemeenten

Managed Security Provider ION-IP stelt voor gemeenten een Vulnerability Management oplossing beschikbaar die voldoet aan de richtlijnen van de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). De oplossing maakt het mogelijk periodieke kwetsbaarheidsanalyses en penetratietesten uit te voeren, of continu deze scanning uit te voeren. De bijbehorende rapportage is BIG compliant en bevat geen false-positives.

De BIG is een set van beveiligingsmaatregelen die een ‘best practice’ basis beveiligingsniveau voor gemeenten neerlegt. De richtlijn schrijft voor dat gemeenten verplicht zijn regelmatig kwetsbaarheidsanalyses en penetratietesten uit te (laten) voeren. De hoeveelheid en diversiteit aan software en applicaties neemt echter zo snel toe, dat dergelijke momentopnamen in veel gevallen niet meer voldoen.

Compliancy aantonen

Hier speelt ION-IP op in door de mogelijkheid te bieden continu dergelijke scans uit te voeren. Hierbij worden kwetsbaarheden dagelijks gemeld en kunnen gemeenten op elk willekeurig moment aantonen dat zij compliant zijn. Aan de hand van de scanresultaten stelt ION-IP vervolgens een rapportage samen die specifiek gebaseerd is op de criteria en maatregelen zoals benoemd in de BIG. Deze managementrapportage geeft een overzicht van het beveiligingsniveau van de ICT-infrastructuur.

“Met de komst van de digitale overheid kunnen burgers en bedrijven sneller zaken met elkaar doen. De toenemende digitalisering vergroot echter ook het risico op cybercriminaliteit. Het is dan ook van groot belang om mogelijke kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en de juiste maatregelen te nemen om deze te verhelpen”, aldus Mark-Jan Wolfswinkel, Managing Director ION-IP. “Vanuit de praktijk zagen wij de uitdaging waar gemeenten mee geconfronteerd worden. Er zijn in de markt diverse vulnerability scanners beschikbaar die kwetsbaarheden in kaart brengen. Deze tools genereren echter standaard rapportages die vaak lastig te interpreteren zijn. Daarnaast leveren ze nogal wat ‘false-positives’ op, wat de bruikbaarheid ervan nog complexer maakt. De Vulnerability Management oplossing van ION-IP biedt gemeenten een kant-en-klare oplossing, zonder false-positives.”

Onderscheidend

Voor het uitvoeren van de scan(s) maakt ION-IP gebruik van state-of-the-art tools. Met behulp van deze tooling worden ook ‘false-positives’ op voorhand uitgesloten. Alle scanresultaten worden verzameld en geanalyseerd door één van de CISSP/CEH/LPT gecertificeerde specialisten van ION-IP. Dankzij hun diepgaande kennis en ervaring kunnen zij ook inhoudelijk adviseren over te nemen maatregelen om kwetsbaarheden te verhelpen en het niveau van beveiliging naar een hoger niveau te brengen.

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1