Black Hat Sessions XIV: Mobile (In)security

header-slider

Op 23 juni a.s. organiseert Madison Gurkha de veertiende editie van het jaarlijkse security congres ‘Black Hat Sessions’. Het thema van deze editie luidt: Mobile (In)security.

Laat je in één dag door experts informeren over alles op het gebied van informatieveiligheid en mobiele technologie.

Mobiele apparaten, mobiele communicatie en het Internet of Things bieden onbegrensde mogelijkheden en daar maken we allemaal dankbaar gebruik van. Uiteraard zit er ook een keerzijde aan al het gemak. Het is dan ook niet voor niets dat de 14e editie van de inmiddels befaamde Black Hat Sessions in het teken staat van 'Mobile (In)security'. Hiermee wil Madison Gurkha, de organisator van het jaarlijkse security-congres, dieper ingaan op de kansen en risico's van bijvoorbeeld Bring Your Own Device (BYOD) en het Internet of Things (IoT). Laat je in één dag door nationale en internationale sprekers bijpraten over de mogelijkheden en risico’s die mobiele technologie met zich meebrengt. Bovendien is het een uitgelezen kans om te netwerken en met vakgenoten van gedachten te wisselen over al deze onderwerpen.

Ethisch ontwerper, professioneel spreker en digitale rechten activist Aral Balkan, wiskundige, cryptoanalist en programmeur Daniel J. Bernstein en telecom en security-specialist Kevin McPeake zijn deze editie keynotesprekers. 

De gehele dag worden er sessies georganiseerd binnen zowel een technische- als een management-track. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • How Google Just Killed Your Phone-Based Two-Factor Authentication door Victor van der Veen, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam
  • Secure Coding door Rob van der Veer, principal consultant bij SIG
  • IMSI-catching door Fabian van den Broek, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Mobile payment solution (NFC / HCE) door Nikita Abdullin & Maurice Aarts, security analist bij Riscure
  • Protocollen voor draadloze communicatie door Ralph Moonen, oprichter en directeur van ITSX
  • iOS-security door Raul Siles, oprichter van DinoSec en SANS-instructeur
  • Legal aspects BYOD door Marianne Korpershoek, partner en advocaat bij Louwers IP|Technology Advocaten
  • Security of IoT devices door Dirk Jan van den Heuvel, Divisie-Directeur Software & Security bij UL

Bekijk hier het volledige programma

Hands-on Hacking Workshop: Secure messaging on your mobile, fact or fiction?

Ga je liever zelf aan de slag? Tijdens deze interactieve hands-on hacking workshop doen deelnemers onder begeleiding van security consultants van Madison Gurkha onderzoek naar een messaging-app voor Android. Leer als een hacker te werken en zie hoe (on)veilig je persoonlijke berichten zijn.

De workshop wordt tweemaal per dag gegeven. Aanmelden voor de workshop kan bij het registreren voor deelname aan het event. Let op! Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Aanmelden met korting

De kosten voor deelname aan de Black Hat Sessions bedragen 265 euro excl. btw per persoon. Speciaal voor lezers van Infosecurity Magazine geldt een korting van 10%. Zo betaal je dus maar 238,50 euro excl. btw per persoon. Via het inschrijfformulier kan de kortingscode JuCtFp8y worden opgeven en de korting wordt direct verrekend. Let ook op de extra groepskortingen die al gelden bij een aanmelding vanaf 5 personen.

Kijk voor het uitgebreide programma en aanmelding op https://www.blackhatsessions.com/.

Volg de Black Hat Sessions op LinkedIn en via #BHSXIV