The Hague Security Delta stelt Richard Franken aan als Algemeen Directeur

richard-franken-the-hague-security-delta

Richard Franken is aangesteld als de nieuwe Algemeen Directeur van The Hague Security Delta (HSD). Hij volgt hiermee Ida Haisma op die een andere betrekking heeft gevonden in de directie van Nefarma. Franken start per 1 juli 2016 met het leidinggeven aan de HSD Office, dat het nationale veiligheidscluster faciliteert bij de realisatie van de gezamenlijke ambities.

Franken is voorgedragen voor de functie van Algemeen Directeur door het Dagelijks Bestuur van HSD. Hij is geen onbekende binnen het vakgebied en is vanaf het eerste uur als één van de 'founding fathers' betrokken geweest bij de opstart van HSD. Richard Franken is zijn carrière binnen het veiligheidsdomein begonnen bij het Korps Rijkspolitie, bekleedde daar diverse functies en is van daaruit in 1989 overgestapt naar de particuliere beveiligingssector.

Achtergrond van Franken

De laatste jaren is Franken werkzaam geweest in een gecombineerde functie van Commercieel Directeur van Trigion en Algemeen Directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat zich ook ontwikkeld heeft op het gebied van digitale recherche en cyber security. Beide organisaties zijn in Nederland marktleider in de sector. Franken is eveneens actief (geweest) als bestuurslid van zowel de Veiligheidsbranchevereniging als van Coess (internationale branchevereniging), stafdocent risicomanagement en commissaris/adviseur voor diverse organisaties.

Richard Franken: "Veiligheid is meer dan ooit een topprioriteit in onze samenleving. En om in de veranderende maatschappij tot resultaten te komen vraagt dit een andere dan de traditionele aanpak. Voor effectieve innovaties komt het aan op samenwerking tussen verschillende disciplines. Alle mogelijkheden daartoe doen zich voor binnen HSD. Begonnen in Den Haag en met de ambitie om als nationaal cluster het grootste veiligheidscluster van Europa te zijn. Met een belangrijke missie om de samenleving echt veiliger te maken én economisch groei van de BV Nederland met extra banen te realiseren. Daar draag ik in dit stadium van mijn carrière en het stadium waar de HSD Office in verkeert, namelijk van een wat "ervaren start-up" graag mijn steentje aan bij."