Kaspersky Lab: ‘LinkedIn-gebruikers moeten direct hun wachtwoord wijzigen’

Wachtwoord (bron: FreeImages.com/Sufi Nawaz)

Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Op internet wordt een dataset met inloggegevens van 117 miljoen LinkedIn-gebruikers te koop aangeboden.

LinkedIn is in 2012 getroffen door een hack. In eerste instantie leken ongeveer 6,5 miljoen gebruikers hierdoor te zijn getroffen. Nu blijkt het aantal slachtoffers dus fors hoger te liggen; een tweetal cybercriminelen bieden op internet inloggegevens voor 117 miljoen accounts te koop aan. De wachtwoorden zijn slecht beveiligd. Eén van de verkopers claimt 90% van de inloggegevens te hebben ontsleuteld.

Kaspersky Lab roept LinkedIn-gebruikers op actie te ondernemen. Wie in 2012 gebruik maakte van LinkedIn doet er verstandig aan zijn of haar wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Indien ditzelfde wachtwoord ook gebruikt is bij andere online diensten is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen. Het is voor cybercriminelen immers een koud kunstje met de uitgelekte inloggegevens van LinkedIn te proberen in te loggen bij andere bekende online diensten.

2 Responses to Kaspersky Lab: ‘LinkedIn-gebruikers moeten direct hun wachtwoord wijzigen’

  1. […] werden e-mailadressen en wachtwoorden van 117 miljoen LinkedIn accounts gestolen, die in mei 2016 online werden gepubliceerd. Het gaat weliswaar om verouderde data, maar veel gebruikers wijzigen hun wachtwoorden nauwelijks […]

  2. […] op internet verschenen. Zo zijn inloggegevens gepubliceerd van 360 miljoen MySpace-accounts, 164 miljoen LinkedIn-accounts en ruim 65 miljoen Tumblr-accounts. Hier lijkt nu dus een nieuwe hack bij te komen: de diefstal van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.