ESET Roadshow trekt door het land om Nederland veiliger te maken

ESET trekt de komende maanden door Nederlandse binnensteden met de speciale roadshow ‘Heel Holland Veilig‘. Met deze roadshow wil het bedrijf Nederland digitaal veiliger maken. Iedereen kan tijdens de roadshow een laptop, smartphone of tablet gratis laten scannen op veiligheid.

Nederlanders gebruiken dagelijks mobiele apparaten, maar veel mensen beseffen niet welke veiligheids- en privacyrisico’s hiermee gepaard gaan. Hackers hebben het steeds vaker gemunt op deze apparaten. De buit kan bestaan uit foto’s en WhatsApp-berichten, maar bijvoorbeeld ook uit creditcardgegevens en inlogcodes voor internetbankieren. Met alle gevolgen van dien. Bovendien wordt hacken met allerlei gratis te downloaden programma’s steeds eenvoudiger.

Bewustwording is het belangrijkste wapen

Dat vraagt om passende beveiligingsmaatregelen, maar die blijven veelal uit. Dit noemt ESET een zorgelijke ontwikkeling waar wat aan gedaan moet worden. “Door alle dagelijkse berichtgeving over digitale gevaren zou je bijna denken dat het internet een onveilige plek is. Wij houden niet van dergelijke bangmakerij en kiezen liever de positieve insteek: digitale technologie is geweldig en iedereen moet daar met een gerust hart gebruik van kunnen maken. Dit kan met de juiste mindset en maatregelen”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Met de roadshow streven we ernaar het bewustzijn bij consumenten te vergroten. Bewustwording is het belangrijkste wapen in de strijd tegen cybercriminaliteit. Het is onze missie mensen daarbij te helpen.”

De veiligheidscheck door de beveiligingsexpert is geheel gratis en vrijblijvend. Is een apparaat niet of slecht beveiligd, dan denkt de expert mee over een passende oplossing. De roadshow start 14 mei in winkelcentrum ‘Pieter Vreedeplein’ te Tilburg, tegenover de MediaMarkt. De beveiligingsexperts zijn daar van 10:00 tot 17:00 uur aanwezig. Naast Tilburg komt de roadshow ook naar Arnhem, Hoofddorp, Heerhugowaard en Rijswijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *