Uniserver stops DDoS-aanvallen met Flowmon en NaWaS

Cloud hosting provider Uniserver controleert al zijn in- en uitgaande netwerkverkeer met een oplossing van Flowmon Networks. Hiermee wil het bedrijf geautomatiseerd DDoS-aanvallen tegenhouden en het uitgaande verkeer controleren op eventuele malware. De geïmplementeerde oplossing is geïntegreerd met de Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas), die het mogelijk maakt dataverkeer ‘schoon te wassen’ van aanvalsverkeer.

Uniserver is een serviceprovider gespecialiseerd in managed hosting, shared hosting en Infrastructure as a Service (IaaS), met datacenters in Amsterdam en Maastricht Airport. Het bedrijf maakt gebruik van Flowmon DDoS Defender en Flowmon VA Collector. Deze oplossing maakt alle IPv4- en IPv6-communicatie inzichtelijk en detecteert verdacht netwerkverkeer. DDoS Defender biedt Uniserver ook de mogelijkheid inkomend verkeer geautomatiseerd door NaWas te laten schoonmaken en geeft toegang tot een reeks methodes om aanvallen tegen te houden.

DDoS Defender 3.0 van Flowmon Networks is in staat om aanvallen in minder dan 30 seconden te detecteren. De oplossing stuurt vervolgens een verkeersprofiel en verdedigingsadvies naar alle routers en beveiligingsapparatuur, via de inbegrepen BGP Flowspec technologie. Tegelijkertijd wordt de beheerder geïnformeerd over de gedetecteerde aanval en geïnitieerde verdediging.

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1