Te weinig informatie over updates voor Android smartphones

Fabrikanten van Android smartphones informeren hun klanten niet of nauwelijks over updates die voor hun smartphone beschikbaar zijn. Hierover moet meer duidelijkheid komen, zodat een weloverwogen keuze kan worden gemaakt voor een specifieke smartphone.

Dit stelt de Consumentenbond, die is nagegaan welke informatie fabrikanten van Android smartphones op hun website geven over updates voor de apparaten en de garanties die zij hiervoor geven. Hieruit blijkt dat fabrikanten vaak onduidelijk zijn over de periode waarin smartphones ondersteund worden met updates. Geen enkele fabrikant garandeert updates voor apparaten beschikbaar te zullen stellen.

General Mobile, HTC, Huawei en LG geven volgens de Consumentenbond heel beperkt informatie over updates. Deze informatie is daarnaast goed verstopt op de websites van de bedrijven. Samsung geeft wel aan tot wanneer bepaalde smartphones updates krijgen, maar ook deze informatie is moeilijk te vinden. Sony doet het beter en geeft de meest duidelijke en vindbare informatie op zijn website. Sony meldt echter niet hoe lang smartphones ondersteuning blijven ontvangen.

Fabrikanten van Android smartphones informeren hun klanten niet of nauwelijks over updates die voor hun smartphone beschikbaar zijn (bron: Consumentenbond)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *