Gegevens van Google medewerkers uitgelekt door menselijke fout

Gegevens van Google medewerkers zijn uitgelekt na een menselijke fout. Een medewerker van een bedrijf dat voor Google de personeelszaken regelt blijkt een databestand met daarin personeelsinformatie onbedoeld verstuurd te hebben naar een manager van een ander bedrijf.

In een brief (pdf) gericht aan het eigen personeel geeft Google informatie over het datalek. Onder andere namen en social security-nummers zijn opgenomen in het uitgelekte bestand. De manager die het bestand ontving zou overigens direct aan de bel hebben getrokken bij het bedrijf dat voor Google de personeelszaken regelt. Ook zou de manager het bestand direct hebben verwijderd.

‘Gegevens zijn niet misbruikt’

Google stelt dat er geen aanwijzigingen zijn dat de uitgelekte gegevens zijn misbruikt. Zo blijkt uit logbestanden dat de data alleen is ingezien door de betrokken manager. Ook geeft de manager aan de data niet te hebben opgeslagen en niet te hebben verspreid.

De Amerikaanse IT-gigant benadrukt het incident te betreuren. Google stelt een externe partij in de arm te hebben genomen om herhaling van het incident te voorkomen. Ook biedt het bedrijf werknemers kosteloos kredietmonitoring en identiteitsbescherming aan.

Meer over
Lees ook
Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

Sociaal ontwikkelbedrijf Ergon houdt communicatie veilig met Zivver

Sociaal ontwikkelbedrijf Ergon houdt communicatie veilig met Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatieoplossingen, maakt bekend dat Ergon heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kan een selecte groep medewerkers die met persoonsgevoelige informatie van werkzoekenden werkt, op een veilig manier gegevens mailen naar de betrokken instanties.

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct, de aanbieder van het eerste en enige op deep learning gebaseerde security-framework, publiceert vandaag zijn halfjaarlijkse Voice of SecOps Report. Uit dit rapport blijkt dat organisaties gemiddeld 17,2 uur nodig hebben om op een cyberaanval te reageren, oftewel twee werkdagen. Wereldwijd ligt dit gemiddeld nog hoger, namelijk 20.91