Gegevens van Google medewerkers uitgelekt door menselijke fout

Gegevens van Google medewerkers zijn uitgelekt na een menselijke fout. Een medewerker van een bedrijf dat voor Google de personeelszaken regelt blijkt een databestand met daarin personeelsinformatie onbedoeld verstuurd te hebben naar een manager van een ander bedrijf.

GoogleIn een brief (pdf) gericht aan het eigen personeel geeft Google informatie over het datalek. Onder andere namen en social security-nummers zijn opgenomen in het uitgelekte bestand. De manager die het bestand ontving zou overigens direct aan de bel hebben getrokken bij het bedrijf dat voor Google de personeelszaken regelt. Ook zou de manager het bestand direct hebben verwijderd.

‘Gegevens zijn niet misbruikt’

Google stelt dat er geen aanwijzigingen zijn dat de uitgelekte gegevens zijn misbruikt. Zo blijkt uit logbestanden dat de data alleen is ingezien door de betrokken manager. Ook geeft de manager aan de data niet te hebben opgeslagen en niet te hebben verspreid.

De Amerikaanse IT-gigant benadrukt het incident te betreuren. Google stelt een externe partij in de arm te hebben genomen om herhaling van het incident te voorkomen. Ook biedt het bedrijf werknemers kosteloos kredietmonitoring en identiteitsbescherming aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *