ESET presenteert oplossing tegen ransomware

ESET Nederland heeft kant-en-klare instellingen beschikbaar gesteld die het risico op een ransomware-besmetting bij bedrijven drastisch verkleinen. Het voorkomt bovendien dat kwaadwillenden Microsoft AppLocker-software kunnen omzeilen. De ESET Anti-Ransomware Setup Tech Brief voor zakelijke klanten is per direct kosteloos te downloaden.

Drielaagse beveiliging

Met de ESET Anti-Ransomware Setup, een hardening guide gericht op het voorkomen van ransomware-infecties, hebben klanten meer bescherming tegen deze populaire malware. De setup biedt een drielaagse beveiliging. Het bestaat uit antispamregels voor ESET Mail Security voor MS Exchange, firewallregels voor Endpoint Security en HIPS-regels voor Endpoint Security en Endpoint Anti-Virus.

Veel ransomware-besmettingen beginnen met een zogeheten 'dropper', een ogenschijnlijk onschuldig script dat de daadwerkelijke ransomware-malware downloadt. Op die manier omzeilt het op veel systemen de eerste detectie. Zo'n dropper komt doorgaans als bijlage van een misleidende e-mail op het systeem van het slachtoffer. De filterinstellingen van ESET Anti-Ransomware Setup voorkomen dat dergelijke mails kunnen binnenkomen op de Exchange-mailserver.

Aangepaste firewallregels voor ESET Endpoint Security voorkomen dat eventueel binnengekomen droppers de malware kunnen downloaden. Als derde beveiligingslaag zorgt HIPS dat het kwaardaardig proces op het systeem van het slachtoffer wordt geblokkeerd. voor het onderbreken van verdachte processen

ESET Nederland geeft een toelichting op de Anti-Ransomware Setup in een speciale Tech Brief. Hierin geeft het downloadlinks naar de instellingen, voorzien van uitgebreide uitleg. IT-beheerders kunnen deze instellingen via ESET Remote Administrator toepassen. De Tech Brief is in PDF-formaat gratis te downloaden vanaf de website van ESET Nederland.

Grootste cyberdreiging

  • Dave-Maasland- Dave Maasland
  • "Ransomware is veruit de grootste en gevaarlijkste cyberdreiging van dit moment", zegt Dave Maasland van ESET Nederland. "Hackers gebruiken deze vorm van datagijzeling massaal voor financieel gewin en gaan daarbij rücksichtslos te werk. De schade voor bedrijven is vaak groot, want data is steeds vaker hun meest waardevolle bezit. Wij zijn dan ook blij dat we met ESET Anti-Ransomware Setup een vuist kunnen maken en bedrijven kunnen bijstaan in hun strijd tegen deze digitale dreiging."
Meer over
Lees ook
NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is.