Cyso gaat DDoS-aanvallen tegen met combinatie van Flowmon en NaWaS

Managed hosting provider Cyso zet een oplossing van Flowmon Networks in om haar in- en uitgaande netwerkverkeer te controleren. Dit geeft Cyso de mogelijkheid DDoS-aanvallen tegen te houden en zowel het interne als uitgaande verkeer te controleren op eventuele afwijkingen qua gedrag. De geïmplementeerde oplossing is geïntegreerd met de Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas).

Cyso gebruikt een combinatie van de Flowmon Virtual Probe, Flowmon Virtual Collector, Flowmon DDoS Defender en Flowmon ADS. Deze oplossing maakt alle IPv4- en IPv6-communicatie inzichtelijk en detecteert verdacht netwerkverkeer. Bij Cyso draait de Flowmon Virtual Collector op VMware ESX, waardoor indien nodig eenvoudig kan worden opgeschaald. Cyso’s totale oplossing tegen DDoS-aanvallen bestaat uit Flowmon & NaWas en Arbor Peakflow TMS.

Cyso is een serviceprovider voor klanten financiële dienstverleners en e-commerce bedrijven, die vaak hoge eisen stellen aan de beveiliging van gehoste webservices. “Flowmon maakt al ons netwerkverkeer inzichtelijker en biedt ook de mogelijkheid snel meerdere verdedigingsstrategieën tegen DDoS-aanvallen te implementeren”, aldus Tjebbe de Winter, technisch directeur en managing partner van Cyso. “Wij waarderen de flexibiliteit van hun oplossing en technische ondersteuning.”

Meer over
Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.