Europol waarschuwt voor cyberaanvallen op geldautomaten

Een pinautomaat (bron: FreeImages.com/Vaughan Willis)

Europol en Trend Micro trekken aan de bel over malware gericht op geldautomaten. De automaten zijn een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Met behulp van malware kunnen criminelen geld uit de apparaten stelen zonder deze hiervoor te hoeven openbreken of op te blazen.

In het rapport ‘ATM Malware on the Rise’ beschrijven Europol en Trend Micro deze nieuwe vorm van cybercrime, die steeds populairder wordt. “Logische aanvallen op geldautomaten worden door zowel de industrie als opsporingsinstanties erkend als een opkomende dreiging, en het EC3 heeft al een aantal nationale politiediensten ondersteund in succesvolle onderzoeken naar deze opkomende dreiging”, zegt Steven Wilson, hoofd van Europol’s European Cybercrime Centre (EC3).

Aanbevelingen

“Dit rapport zet een aantal belangrijke aanbevelingen op een rijtje op het gebied van preventie en onderzoek om deze groeiende criminele trend aan te pakken. Het rapport kan dienen als een waardevol referentiedocument om activiteiten te coördineren om de uitbreiding van georganiseerde misdaad in dit gebied van criminaliteit aan te pakken.”

Het rapport ‘ATM Malware on the Rise’ is verstrekt aan opsporingsinstanties, financiële instellingen en beveiligingsbedrijven. Het rapport is niet openbaar gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.