Man bekent beveiligingsbedrijf te hebben aangevallen

hacker4-gabor-kalman

Een Amerikaanse man heeft bekend een DDoS-aanval te hebben uitgevoerd op het beveiligingsbedrijf HORNE Cyber Solutions. De man is lid van een hackersgroep, die gezamenlijk tussen de 5.000 en 6.500 dollar schade heeft veroorzaakt bij het bedrijf.

Dit maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. De cybercrimineel is lid van de hackersgroep ‘Electronic Tribulation Army’ (ETA), een groep die al jaren op internet actief is. In 2009 werd de leider van ETA gearresteerd en in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 110 maanden wegens het aanvallen van ziekenhuissystemen, waarmee hij een DDoS-aanval liet uitvoeren. Deze man liep tegen de lamp door onderzoek van HORNE Cyber Solutions.

Wraak

Overige leden van de hackersgroep besloten hierop wraak te nemen. Zo zetten de leden DDoS-aanvallen op en stuurden zij seksspeeltjes naar het beveiligingsbedrijf. In totaal zouden de aanvallers 5.000 tot 6.500 dollar schade hebben veroorzaakt.

De hacker kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar opgelegd krijgen.

Meer over
Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.