Gegevens van 55 miljoen Filipijnen uitgelekt

Een hacker (bron: FreeImages.com/Gabor Kalman)

De persoonlijke gegevens van ongeveer 55 miljoen Filipijnen zijn op straat belang door een datalek bij de Filipijnse kiescommissie Commission on Elections (COMELEC). Het gaat onder andere om paspoortgegevens en vingerafdrukken.

Eind maart bleek de website van COMELEC te zijn gehackt. De Filipijnse overheid meldde korte tijd later dat hierbij geen informatie is uitgelekt. Beveiligingsbedrijf Trend Micro meldt echter dat COMELEC korte tijd later doelwit is geworden van een tweede cyberaanval, waarbij wel gegevens zijn buitgemaakt.

Database op internet gepubliceerd

Deze aanvallers hebben de complete database van COMELEC op internet gepubliceerd. In de database zijn gegevens van alle geregistreerde kiezers in de Filipijnen te vinden. In totaal gaat het om ongeveer 55 miljoen Filipijnen, waaronder ook Filipijnen die in het buitenland wonen.

Trend Micro spreekt over het grootste datalek bij een overheid ooit. Voorheen was dit de hack bij het US Office of Personnel Management, zo’n 20 miljoen Amerikanen werden getroffen. Ook hierbij kwamen vingerafdrukken op straat kwamen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.