Nieuwe generatie zakelijke oplossingen van G DATA beschermt actief tegen zero day-aanvallen

G DATA

In de eerste helft van 2015 werden bijna 3.000 lekken in software gevonden (bron: Microsoft). Patches die lekken kunnen dichten laten vaak op zich wachten. In Versie 14 van de zakelijke oplossingen heeft G DATA een exploitbeveiliging geïntegreerd. De technologie beschermt clients in het zakelijke netwerk tegen beveiligingslekken in de software die binnen het netwerk is geïnstalleerd. Met de optionele Netwerk Monitoring Tool, maakt G DATA zijn zakelijke oplossingen nog gebruiksvriendelijker en functioneler. Versie 14 zal in april 2016 beschikbaar zijn.

Het misbruiken van beveiligingslekken in software door zogenaamde exploits is een effectieve methode voor cybercriminelen om computers te infecteren met malware. Niet elk beveiligingslek wordt snel gedicht met een patch, waardoor criminelen de kans hebben om er misbruik van te maken. Met G DATA’s exploitbeveiliging zijn clients nog voor het uitrollen van de patch, beschermd tegen dit misbruik. 

G DATA PATCH MANAGEMENT

Geen enkele techniek is beter in het beveiligen van zwakke plekken dan het uitvoeren van patches. Daarmee wordt het gat in de muur als het ware mee dichtgemetseld, waar andere technieken niet verder komen dan het plaatsen van een schutting of een raam. Met de aanvullende module G DATA PATCH MANAGEMENT hebben gebruikers een goed overzicht van alle software binnen hun netwerk en alle patches die daarvoor beschikbaar zijn. Patches worden op basis van prioriteit gecategoriseerd. Alle aangeboden patches zijn uitvoerig getest en daarmee veel veiliger dan de patches die rechtstreeks via de leverancier van de betreffende software binnen komt. 

Downtime voorkomen met de Network Monitoring Tool

G DATA lanceert met Versie 14 de optionele Network Monitoring Tool. Beheerders kunnen deze tool gebruiken om van elke plek ter wereld de apparaten en diensten binnen het bedrijfsnetwerk te monitoren. Zo kunnen beheerders vooraf worden gewaarschuwd wanneer cartridges in printers leeg beginnen te raken, maar ook dat een bepaalde server ongewoon veel resources vraagt.

Met enkele kliks kunnen beheerders regels instellen waarmee het netwerk wordt gemonitord. Dankzij het duidelijke dashboard met zijn overzichtelijke verkeerslichtsysteem, hebben netwerkbeheerders altijd in één oogopslag een duidelijk overzicht van de situatie van hun netwerk. 

Centraal Beheer van Mac- en Linux-clients

In Versie 14 hebben IT-beheerders de mogelijkheid om de G DATA Administrator te gebruiken om Macs in het netwerk te beheren. Bovendien worden nog meer Linux-distributies binnen G DATA’s zakelijke oplossingen ondersteund. 

Effectieve bescherming tegen spamberichten

De optionele G DATA Mail Security-module biedt gecentraliseerde e-mailbeveiliging met virus- en spamfilters voor alle mailservers, inclusief plug-ins voor MS Exchange 2007 tot 2016 en support voor Postfix en Sendmail op Linux-servers. Met de Web Security Gateway-module kunnen ondernemingen hun op Squid-gebaseerde web gateway versterken tegen virussen en phishing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *