Criminelen stelen klantgegevens van Verizon Enterprise Solutions

hacker4-gabor-kalman

1,5 miljoen klantgegevens van Verizon Enterprise Solutions zijn in handen gevallen van criminelen na een cyberaanval. De zaak is voor Verizon extra pijnlijk, aangezien Verizon Enterprise Solutions zelf beveiligingsdiensten levert.

Dit meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs in een blogpost. De gestolen gegevens worden op internet te koop aangeboden. Kopers kunnen alle klantgegevens aanschaffen voor 100.000 dollar. Wie liever een deel van de gegevens koopt kan ervoor kiezen de data in stukken van 100.000 klantgegevens te kopen, waarvoor 10.000 dollar wordt gevraagd.

Verizon zegt op de hoogte te zijn van de hack. Het beveiligingslek dat tijdens deze aanval is misbruikt is inmiddels gedicht en getroffen klanten worden door Verizon op de hoogte gesteld van de diefstal. Het bedrijf stelt dat uitsluitend ‘basale contactinformatie' van een aantal klanten is buitgemaakt bij de aanval.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.