‘Israëlisch bedrijf helpt FBI iPhone te kraken’

Het bedrijf dat de FBI heeft aangeboden te helpen toegang te krijgen tot de iPhone van een terrorist is waarschijnlijk het Israëlische Cellebrite, dat forensische oplossingen ontwikkeld. De FBI meldde eerder deze week een methode te hebben gevonden waarmee mogelijk de iPhone zonder hulp van Apple gekraakt kan worden. Een geplande hoorzitting werd hierdoor geannuleerd.

Dit meldt de Israëlische krant Yedioth Ahronoth, aldus Reuters. De FBI maakte deze week bekend van een externe partij een methode aangeboden te hebben gekregen, waarmee mogelijk de beveiliging van een iPhone zonder hulp van Apple kan worden gekraakt. Indien deze methode inderdaad blijkt te werken is de rechtszaak tussen de FBI en Apple mogelijk overbodig geworden. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen hulp te bieden bij het kraken van de beveiliging van een iPhone. De FBI wil onder andere een onbeperkt aantal keer een verkeerde toegangscode kunnen invoeren, zonder dat het apparaat hierdoor wordt gewist.

Cellebrite wil niet op het nieuws reageren.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1