‘Israëlisch bedrijf helpt FBI iPhone te kraken’

Het bedrijf dat de FBI heeft aangeboden te helpen toegang te krijgen tot de iPhone van een terrorist is waarschijnlijk het Israëlische Cellebrite, dat forensische oplossingen ontwikkeld. De FBI meldde eerder deze week een methode te hebben gevonden waarmee mogelijk de iPhone zonder hulp van Apple gekraakt kan worden. Een geplande hoorzitting werd hierdoor geannuleerd.

De Federal Bureau of Investigation (FBI)Dit meldt de Israëlische krant Yedioth Ahronoth, aldus Reuters. De FBI maakte deze week bekend van een externe partij een methode aangeboden te hebben gekregen, waarmee mogelijk de beveiliging van een iPhone zonder hulp van Apple kan worden gekraakt. Indien deze methode inderdaad blijkt te werken is de rechtszaak tussen de FBI en Apple mogelijk overbodig geworden. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen hulp te bieden bij het kraken van de beveiliging van een iPhone. De FBI wil onder andere een onbeperkt aantal keer een verkeerde toegangscode kunnen invoeren, zonder dat het apparaat hierdoor wordt gewist.

Cellebrite wil niet op het nieuws reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.