FBI kan iPhone mogelijk kraken zonder hulp van Apple

De Verenigde Staten (bron: FreeImages.com/Thomas Ricks)

De hoorzitting tussen Apple en de FBI is dinsdag gestaakt nadat de FBI bekend heeft gemaakt mogelijk een manier te hebben gevonden om de iPhone van een terrorist te kraken zonder hulp van Apple. De FBI onderzoekt de methode.

Dit blijkt uit een document dat de Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft gepubliceerd. De FBI vraagt Apple in de rechtszaak om hulp bij het kraken van een iPhone van een terrorist die op 2 december 2015 een aanslag pleegde in het Amerikaanse San Bernardino, Californië. Apple weigert hieraan mee te werken en stelt door de beveiliging van deze iPhone te verzwakken de veiligheid van alle iPhones in gevaar te brengen.

In een motie die de FBI dinsdag bij de rechtbank heeft ingediend meldt de opsporingsinstantie van een derde partij een methode aangeboden te hebben gekregen om de iPhone te kraken. Deze methode lijkt haalbaar en wordt daarom op dit moment onderzoekt. Op 5 april dient de FBI een rapport in over haar bevindingen. Indien de methode inderdaad blijkt te hebben heeft de FBI Apple mogelijk niet meer nodig om de iPhone te kraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.