G DATA lanceert VPN-functie in Mobile Internet Security

G DATA maakt bekend een VPN-functie te integreren in zijn nieuwe Mobile Internet Security voor Android en iOS. Hiermee kunnen gebruikers via een virtueel privénetwerk (VPN) surfen op internet via openbare wifi-netwerken, zonder het risico te lopen dat hun wachtwoorden, bezorgadressen of accountgegevens gestolen kunnen worden.

G DATAMobile Internet Security is een nieuwe beveiligingsoplossing voor iOS en Android die G DATA op het Mobile World Congress (MWC) heeft gelanceerd. De oplossing bevat een VPN-module, die als optie kan worden aangeschaft. De optie wordt als eerst uitgebracht voor het Android-platform. In een later stadium wordt deze ook beschikbaar voor iOS.

Internetverkeer versleutelen

De VPN-module versleutelt al het internetverkeer, ongeacht of gebruik wordt gemaakt van een openbaar of privénetwerk. Dit geldt voor wifi-netwerken, maar ook al de telefoonnetwerken, waaronder 3G en 4G. De VPN-client creëert een privétunnel voor het verkeer tussen de gebruiker en de pagina’s die hij bezoekt en services die hij gebruikt. Hierdoor is niet alleen de digitale privacy van de gebruiker gewaarborgd, ook is het toestel onzichtbaar in het netwerk voor gegevensdieven.

Doordat de VPN-functie geïntegreerd is in G DATA Mobile Internet Security, hoeven gebruikers geen apart programma te installeren om hun privacy online te beschermen. De VPN-module schakelt automatisch aan wanneer de gebruiker begint te surfen, e-mail begint te lezen of zijn app voor internetbankieren opent.

Prijs

Gebruikers die al gebruik maken van de mobiele beveiligingsoplossing van G DATA, kunnen de VPN-module aanschaffen voor €29,99 per jaar of voor €2,99 per maand.

One Response to G DATA lanceert VPN-functie in Mobile Internet Security

  1. Peter schreef:

    Zou beter zijn als GDATA deze VPN module beschikbaar zou maken voor
    Internet Security voor de computer thuis, daar zit de toekomst.
    Iets wat Kaspersky in 2017 wel aan gaat bieden aan haar gebruikers.
    Na 9 jaar GDATA gebruik (altijd legaal gekocht) overweeg ik toch de overstap naar Kaspersky in Januari als ik mijn abbo weer moet verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.