Apple moet FBI toegang geven tot iPhone van schutter San Bernadino

Apple moet de Amerikaanse FBI helpen toegang te krijgen tot de iPhone van één van de schutters die bij de terroristische aanval in San Bernadino betrokken was. Dit heeft een Amerikaanse rechter bepaald.

 Tim Cook, CEO van AppleDit meldt Associated Press. Apple moet zorgen dat de FBI een onbeperkt aantal inlogpogingen kan doen op de iPhone van de verdachte, zodat een brute force aanval kan worden uitgevoerd zonder dat het apparaat wordt gewist. De rechter wil dat Apple hiervoor speciale software ontwikkeld. Om te zorgen dat deze software niet misbruikt kan worden moet deze worden voorzien van een unieke code, zodat de software uitsluitend op de iPhone van de verdachte kan worden geïnstalleerd.

‘Apple wordt gedwongen iets onmogelijks te doen’

Tim Cook, CEO van Apple, uit in een verklaring op Apple’s website felle kritiek op het besluit van de rechter. Cook stelt dat Apple gedwongen wordt iets te doen waartoe het bedrijf niet in staat is. Apple zegt niet over de unieke code van de iPhone van de verdachte te beschikken en hier ook niet bij te kunnen. Het zou hierdoor niet mogelijk zijn software te ontwikkelen die uitsluitend op het apparaat van de verdachte werkt.

Daarnaast waarschuwt Cook voor het gevaar dat dergelijke software in verkeerde handen valt, iets wat grote gevolgen kan hebben voor andere gebruikers. Zo zouden cybercriminelen hierdoor iedere iPhone waar zij fysieke toegang toe hebben met behulp van de software ontsleutelen. Cook stelt dan ook dat de rechter Apple in feite verplicht een backdoor in te bouwen in de iPhone.

7 Responses to Apple moet FBI toegang geven tot iPhone van schutter San Bernadino

  1. […] die in het Amerikaanse San Bernardino veertien mensen heeft doodgeschoten. De FBI probeerde eerder Apple te dwingen de beveiliging van de iPhone te kraken. Een Amerikaanse rechter droeg Apple op het apparaat een […]

  2. […] FBI wilde eerder dit jaar Apple via de rechtbank te helpen toegang te verkrijgen tot de iPhone 5C van een terrorist die betrokken was bij een aanslag in het Californische San Bernardino. Apple […]

  3. […] werken aan het verkrijgen van toegang tot de iPhone 5C van een terrorist. Een Amerikaanse rechter droeg Apple op het apparaat een speciale versie van iOS te installeren waarmee de FBI een onbeperkt aantal keer […]

  4. […] zonder hulp van Apple kan worden gekraakt. Indien deze methode inderdaad blijkt te werken is de rechtszaak tussen de FBI en Apple mogelijk overbodig geworden. In deze zaak probeert de FBI Apple te dwingen hulp te bieden bij het […]

  5. […] FBI eist in een andere rechtszaak dat Apple helpt de iPhone van een terrorist die achter de aanslag in San Bernardino te ontgrendelen. Een rechter stelde de FBI in het gelijk en droeg Apple op met een oplossing te komen. Dit weigert […]

  6. […] Comey op de commotie die is ontstaan over het gerechtelijk bevel dat Apple heeft ontvangen om de FBI te helpen toegang te verkrijgen tot de iPhone 5C van de terroristen. Apple stelt hieraan niet te willen meewerken om de digitale veiligheid van andere gebruikers niet […]

  7. […] is Apple gevraagd het systeem waarop online vertrouwen al ruim 20 jaar is gebaseerd te doorbreken. Het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.