Nederland wil internationale commissie die cyberaanvallen voorkomt

Nederland wil een internationale commissie oprichten die zich richt op het voorkomen van cyberaanvallen op zowel politieke als militaire doelen. De commissie moet bestaan uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, denktanks en internetexperts.

bert-koenders Het plan voor een dergelijke commissie is door minister Koenders van Buitenlandse Zaken gelanceerd op de internationale veiligheidsconferentie in het Duitse München, meldt de NOS. Koenders stelt dat we een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben ons te beschermen tegen misbruik. Een gezamenlijke aanpak is volgens de minister nodig om het internet vrij, open en veilig te maken en houden. Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.