VTech vraagt gebruikers te accepteren dat verstrekte data kan uitlekken

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

De online winkel van speelgoedfabrikant VTech is weer beschikbaar nadat de winkel twee maanden geleden werd gehackt, waarmee persoonlijke gegevens van 6,4 miljoen mensen werd buitgemaakt, waaronder ruim 100.000 ouders en bijna 125.000 kinderen uit Nederland. Wie gebruik wil maken van de winkel moet echter akkoord gaan met vernieuwde gebruiksvoorwaarden, waarin het bedrijf eventuele rechtszaken van klanten bij een toekomstig hack lijkt te willen voorkomen.

In de vernieuwde gebruiksvoorwaarden van het bedrijf staat de volgende passage:

“U erkent en gaat akkoord met het feit dat informatie die u verstuurd of ontvangt tijdens het gebruik van de site mogelijk niet veilig is en onderschept kan worden of in een later stadium bemachtigd kan worden door ongeautoriseerde partijen.”

De passage is ontdekt door Lorenzo Franceschi-Bicchierai, een journalist van Vice. De nieuwe gebruiksvoorwaarden zijn sinds 24 december 2015 beschikbaar, pakweg een maand nadat VTech werd gehackt. Met de vernieuwde gebruiksvoorwaarden lijkt VTech rechtszaken van klanten bij een eventuele toekomstige hack te willen voorkomen. Of dat ook daadwerkelijk lukt is overigens maar de vraag. Zo beschermt Europese regelgeving Europese gebruikers tegen oneerlijke gebruiksvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.