VTech vraagt gebruikers te accepteren dat verstrekte data kan uitlekken

hacker

De online winkel van speelgoedfabrikant VTech is weer beschikbaar nadat de winkel twee maanden geleden werd gehackt, waarmee persoonlijke gegevens van 6,4 miljoen mensen werd buitgemaakt, waaronder ruim 100.000 ouders en bijna 125.000 kinderen uit Nederland. Wie gebruik wil maken van de winkel moet echter akkoord gaan met vernieuwde gebruiksvoorwaarden, waarin het bedrijf eventuele rechtszaken van klanten bij een toekomstig hack lijkt te willen voorkomen.

In de vernieuwde gebruiksvoorwaarden van het bedrijf staat de volgende passage:

“U erkent en gaat akkoord met het feit dat informatie die u verstuurd of ontvangt tijdens het gebruik van de site mogelijk niet veilig is en onderschept kan worden of in een later stadium bemachtigd kan worden door ongeautoriseerde partijen.”

De passage is ontdekt door Lorenzo Franceschi-Bicchierai, een journalist van Vice. De nieuwe gebruiksvoorwaarden zijn sinds 24 december 2015 beschikbaar, pakweg een maand nadat VTech werd gehackt. Met de vernieuwde gebruiksvoorwaarden lijkt VTech rechtszaken van klanten bij een eventuele toekomstige hack te willen voorkomen. Of dat ook daadwerkelijk lukt is overigens maar de vraag. Zo beschermt Europese regelgeving Europese gebruikers tegen oneerlijke gebruiksvoorwaarden.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.