Cloud dienst RaDark verzamelt dreigingsinformatie voor Risk & Security Officers

MMOX lanceert de cloud dienst RaDark van Kela op de Nederlandse markt. RaDark helpt bedrijven cyberaanvallen te zien aankomen door informatie van het Darknet en het Deepweb te verzamelen en analyseren. MMOX uit Den Haag distribueert de producten en diensten van Kela op de Nederlandse markt.

KELA Israeli IntelligenceMatthijs Blokker, directeur van MMOX: “We plaatsen steeds meer sloten op de voordeur, alarmsystemen en camera’s. Ook digitaal. Dat is belangrijk, maar dan wacht je eigenlijk met in actie komen totdat je al bent aangevallen. MMOXCyber Threat Intelligence anticipeert juist op aanvallen.” Kela biedt met RaDark specifieke informatie over toekomstige aanvallen, zodat incident response teams veel eerder en veel gerichter in actie kunnen komen. Het risico op bedrijfs- en reputatieschade wordt hierdoor kleiner.

‘Dreiging komt van vele kanten’

“Dreiging komt van vele kanten. Vaak ook ongewild en ongewenst vanuit de interne organisatie. Dan is het natuurlijk erg fijn om te weten welke gebruikersnamen en wachtwoorden van medewerkers er op criminele websites worden verhandeld, en aan wie!”, zegt Samuel Bratsztejn, verkoopdirecteur bij Kela in Tel Aviv. Bratsztejn geeft nog een ander actueel voorbeeld: “Een perfect gelijkende kopie van je eigen bedrijfswebsite die ten verkoop circuleert in het criminele cybercircuit. De kopie wordt ingezet voor het stelen van inloggegevens. De voorbeelden zijn legio. Bedrijven moeten zich hier veel beter tegen wapenen.”

RaDark zoekt gericht naar specifieke indicaties van dreigingen aan het adres van cliënten. Hierbij worden circa 700 bekende criminele marktplaatsen en hackersfora geraadpleegd. RaDark rapporteert in een live stream relevante, klantspecifieke dreigingsinformatie via een dashboard. De dienst kan worden geïntegreerd met bestaande IT security systemen. Security afdelingen kunnen hierdoor zelf nadere analyse verrichten en in actie komen. Daarnaast is de Managed RaDark variant beschikbaar, waarbij de informatie door Kela op maat wordt geanalyseerd en gepresenteerd.

3 Responses to Cloud dienst RaDark verzamelt dreigingsinformatie voor Risk & Security Officers

  1. […] February 4, 2016, INFOSECURITY MAGAZINE publishes article about innovative and cutting edge Cyber Intelligence services. Read the article here: “Cloud dienst RaDark verzamelt dreigingsinformatie voor Risk & Security Officers”. […]

  2. […] February 4, 2016, INFOSECURITY MAGAZINE publishes article about innovative and cutting edge Cyber Intelligence services. Read the article here: “Cloud dienst RaDark verzamelt dreigingsinformatie voor Risk & Security Officers”. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.