Onderzoeker vindt beveiligingsgaten in Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware blijkt een aantal beveiligingslekken te bevatten. Deze lekken kunnen door aanvallers worden misbruikt om systemen aan te vallen en kwaadaardige code op de systemen uit te voeren. Malwarebytes werkt aan een oplossing.

rp_malwarebytesandroid.png De beveiligingsgaten zijn ontdekt door Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google. Malwarebytes brengt het nieuws zelf naar buiten. Het bedrijf zou in november op de hoogte zijn gesteld van de kwetsbaarheden. De gaten zouden zowel in de consumentenversie van Malwarebytes Anti-Malware hebben gezeten als de servers van Malwarebytes.

Update

De kwetsbaarheden in de servers van Malwarebytes zijn binnen enkele dagen verholpen. Malwarebytes zegt te werken aan een update voor de consumentenversie van Malwarebytes Anti-Malware. Deze verschijnt naar verwachting binnen enkele weken. Details over de kwetsbaarheden worden vooralsnog dan ook niet vrijgegeven.

Tavis Ormandy ontdekte eerder ook al beveiligingsgaten in software van andere anti-virusfabrikanten. Het gaat hierbij onder andere om software van Avast, AVG, ESET, Kaspersky Lab, Sophos en Trend Micro.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1