Ernstige kwetsbaarheid aangetroffen in TrendMicro Antivirus

Trend Micro Antivirus voor het Windows platform blijkt een ernstige kwetsbaarheid te bevatten. Aanvallers die de kwetsbaarheid misbruiken kunnen via malafide websites opdrachten uitvoeren op systemen van derden en machines op afstand overnemen.

Het beveiligingslek is ontdekt door Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google. Het probleem zit in de Password Manager, een onderdeel van Trend Micro Antivirus dat standaard wordt meegeïnstalleerd met de beveiligingssoftware. Websites kunnen verzoeken sturen naar de Password Manager, die deze vervolgens uitvoert op de computer van het slachtoffer. Ormandy stelt slechts dertig seconden nodig te hebben gehad om de kwetsbaarheid te ontdekken.

Geen details bekend

Details over de kwetsbaarheid heeft Ormandy niet naar buiten gebracht. De onderzoeker geeft aan Trend Micro 90 dagen de tijd te geven de problemen op te lossen. Na deze periode worden de details alsnog bekend gemaakt.

TrendMicro Antivirus is overigens niet de eerste beveiligingssoftware waarin kwetsbaarheden worden aangetroffen. Zo ontdekte Google onlangs nog dat de plugin van AVG de beveiliging van de webbrowser Chrome uitschakelde. Ook trof Ormandy vorig jaar kwetsbaarheden aan in antivirusproducten van Sophos. Beveiligingsproducten van ESET bleken vorig jaar kwetsbaarheden te bevatten waarmee aanvallers het systeem van slachtoffers volledig konden overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *