334 jaar celstraf voor creditcarddiefstal

Een Turkse cybercrimineel is veroordeeld voor een recordcelstraf. De 26-jarige man krijgt een celstraf van 334 jaar opgelegd voor de diefstal en het voorkopen van creditcardgegeven.

Een Turkse cybercrimineel heeft een celstraf van 334 jaar opgelegd gekregen voor phishing en creditcarddiefstal voor creditcarddiefstal (bron: FreeImages.com/Jason Morrison)Dit meldt de Turkse website Daily Sabah. De cybercrimineel werd in 2013 gearresteerd voor het beheer van een phishing website waarmee slachtoffers werden verleid hun bankgegevens inclusief hun creditcardgegevens af te geven. De website was onderdeel van een grotere cybercrimecampagne, waarbij in totaal twaalf cybercriminelen betrokken zouden zijn. De campagne was gericht op bankfraude.

De gearresteerde cybercrimineel werd in 2013 al aangeklaagd wegens identiteitsfraude, computerinbraak, het vervalsen van websites en fraude. Hiermee zou de man in totaal 43 slachtoffers hebben gemaakt. De man werd toen veroordeeld tot een celstraf van 199 jaar, 7 maanden en 10 dagen. Deze week moest de man opnieuw voor de rechter verschijnen, ditmaal voor de diefstal en het doorverkopen van creditcardgegevens. In deze zaak zou de man 11 slachtoffers hebben gemaakt. De rechter legt de man hiervoor nog eens 135 jaar celstraf op. In totaal moet de man hierdoor 334 jaar de cel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *