Zorgverzekeraar Barmer GEK kiest voor file sharing-oplossing van T-Systems en Covata

T-Systems en Covata hebben met de Duitse zorgverzekeraar Barmer GEK hun eerste gezamenlijke klant binnengehaald. Barmer GEK kiest voor de file sharing-oplossing van de Australische databeveiligingsspecialist Covata voor het beschermen van hun gevoelige gegevens.

De cloud gebaseerde file sharing-oplossing van Cavato is ontwikkeld op basis van een bedrijfsspecifieke beveiligingsarchitectuur. De oplossing wordt door T-Systems gehost vanuit geaccrediteerde, beveiligde datacenters van het bedrijf in Duitsland.

In 2014 startte T-Systems met de bouw van een technisch netwerk voor het creëren van een koppeling tussen de zorgverzekeraar en zijn partners via een beveiligde infrastructuur. Barmer GEK breidt dit contract nu uit met de Safe Share-oplossing van Covata zodat zij ook op veilige wijze bestanden en gegevens kunnen uitwisselen met interne en externe stakeholders, zoals hun mobiele salesforce, klanten en leveranciers. De zorgverzekeraar kiest voor de gezamenlijke cloudoplossing vanwege de end-to-end encryptie, flexibiliteit en de mogelijkheid om op een veilige manier grote hoeveelheden vertrouwelijke data uit te wisselen.

Meer over
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1