Barracuda helpt e-mailberichten in de cloud te archiveren

Barracuda Networks introduceert Barracuda Cloud Archiving Service, een oplossing die organisaties helpt met de naleving van de wet- en regelgeving en een efficiënte afhandeling van e-Discovery-verzoeken. Barracuda onthulde daarnaast recentelijk zijn strategische Microsoft Office 365-initiatief, dat organisaties helpt na de overstap naar Office 365 bedrijfsprocessen eenvoudiger, veiliger en efficiënter te beheren.
Cloud computingDe Barracuda Cloud Archiving Service stelt organisaties in staat om snel compliance- en eDiscovery-verzoeken in te willigen indien gebruikt in combinatie met Microsoft Exchange, Microsoft Office 365 of vergelijkbare omgevingen op locatie, in de cloud of een combinatie daarvan. De dienst voorziet daarnaast in productiviteitsoplossingen zoals apps waarmee eindgebruikers vanaf elk apparaat e-mailberichten kunnen vinden en opvragen.

Microsoft Office 365-initiatief van Barracuda

De introductie van de nieuwe cloud-gebaseerde archiveringsdienst maakt deel uit van dit Office 365-initiatief. Organisaties die gebruikmaken van Microsoft Exchange-omgevingen, Office 365-omgevingen of combinaties kunnen met behulp van deze dienst eenvoudig aantonen dat zij aan de eisen van de wet- en regelgeving voldoen. Zij kunnen hun eindgebruikers alleen-lezenrechten toekennen voor het vinden en opvragen van e-mailberichten. Dit is op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat mogelijk dankzij integratie met Microsoft Outlook voor Windows en speciale apps voor MacOS, iOs en Android.

Rod Mathews, directeur van de Data Protection-divisie van Barracuda: “De Barracuda Cloud Archiving Service vormt een aanvulling op onze cloud-strategie en helpt organisaties om tegemoet te komen aan de uiteenlopende compliance- en eDiscovery-eisen. Dit sluit perfect aan op de trend om voor het beheer van bedrijfsprocessen een beroep te doen op cloud-platforms zoals Office 365. Onze nieuwe dienst vult Office 365 aan met alle functionaliteiten die nodig zijn om ondersteuning te bieden voor gedegen information governance. De Barracuda Cloud Archiving Service biedt ondersteuning voor omgevingen op locatie, in de cloud en combinaties daarvan.”

Nauwkeurigheid en volledigheid aantonen

De Barracuda Cloud Archiving Service vult de operationele omgeving aan met uitgebreide zoek- en eDiscovery-mogelijkheden op basis van een veilige archiefkopie van bedrijfsgegevens. Barracuda raadt organisaties aan om gebruik te maken van deze best practice ter voorkoming van conflicten tussen de bewaarplicht voor operationele doeleinden en juridische eDiscovery-procedures. De nieuwe dienst stelt organisaties in staat om de nauwkeurigheid en volledigheid aan te tonen voor alle gegevens die voor een zoekopdracht worden geretourneerd.

De Barracuda Cloud Archiving Service is ontwikkeld met het oog op de productiviteit van eindgebruikers. De dienst biedt integratie met Microsoft Outlook voor Windows in combinatie met apps voor MacOS, iOS en Android die eindgebruikers toegang bieden op basis van alleen-lezenrechten, zodat ze e-mailberichten kunnen vinden en opvragen vanaf elk gewenst apparaat. De Barracuda Cloud Archiving Service is onder andere gericht op organisaties die gebruikmaken van Microsoft Exchange, Office 365 of een combinatie van omgevingen op locatie en in de cloud.

Voordelen

De oplossing biedt een aantal voordelen:

  • Alles vastleggen – De dienst biedt toegang tot een ongewijzigde kopie van elk verzonden e-mailbericht, inclusief informatie over alle ontvangers. Deze kopieën worden opgeslagen in de beveiligde Barracuda Cloud.
  • Veilige opslag van e-mailberichten – De dienst bewaart en beschermt e-mailberichten net zo lang als dat maar nodig is, zonder de kans op verwijdering.
  • Inspringen op informatie- en eDiscovery-verzoeken – De dienst biedt uitgebreide mogelijkheden voor het zoeken naar e-mailberichten en eDiscovery. Alle relevante gegevens worden buiten de operationele omgeving beheerd in de vorm van een veilige archiefkopie.
  • 100 procent cloud-gebaseerd – Voor de dienst hoeven geen hardware of software te worden geïnstalleerd. Dankzij de kostenefficiënte tarieven per gebruiker betalen organisaties alleen voor datgene wat zij werkelijk nodig hebben.

Prijzen en beschikbaarheid

De Barracuda Cloud Archiving Service zal naar verwachting eind december 2015 beschikbaar zijn tegen een maandtarief van €2,20 per gebruiker of een jaartarief van €22,- per gebruiker.

Barracuda onthulde recentelijk zijn strategische Microsoft Office 365-initiatief uiteen, dat ten doel heeft om organisaties die overstappen naar, of al werken met Office 365 te helpen om hun bedrijfsprocessen eenvoudiger, veiliger en efficiënter te beheren. In dit kader organiseren Barracuda en zijn kanaalpartners een reeks van evenementen voor het trainen van eindgebruikers. Deze trainingen vinden zowel online als klassikaal plaats en helpen organisaties om op veilige en kostenefficiënte wijze gebruik te maken van de cloud. Meer informatie over de activiteiten en evenementen rond dit initiatief is te vinden op de website van Barracuda en in de blogpost “Barracuda Office 365 Webinars for Channel Partners”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *