Rabobank waarschuwt voor valse sms-berichten

phishing2

De Rabobank waarschuwt voor valse sms-berichten die uit naam van de bank worden verstuurd. In de sms-berichten worden klanten van de Rabobank opgeroepen een nieuwe pinpas aan te vragen, aangezien hun huidige pinpas zou zijn verlopen. De klanten worden hierbij doorgestuurd naar een phishingwebsite.

Wie op de link in het sms-bericht klikt komt op een website terecht waar de aanvallers het rekeningnummer en de pincode van de rekening vragen. Daarnaast worden klanten opgeroepen hun oude pinpas via de post op te sturen. Om deze oproep kracht bij te zetten beloven de aanvallers de nieuwe pinpas gratis te verstrekken aan klanten die hun oude pinpas opsturen.

De Rabobank waarschuwt niet op de link in het sms-bericht te klikken, geen gegevens in te voeren op de nep-website en bankpassen niet op te sturen. De bank benadrukt klanten nooit te vragen hun bankpas op te sturen en nooit te vragen om beveiligingscodes, waaronder de pincode. Indien klanten een nieuwe pinpas toegezonden krijgen van de Rabobank adviseert de bank de oude pinpas in minimaal twee stukken te knippen, waarbij zowel de magneetstrip als chip moet worden doorgeknipt.

Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.