Sophos neemt Nederlands securitybedrijf SurfRight over

Beveiligingsbedrijf Sophos maakt bekend SurfRight, een Nederlandse leverancier van geavanceerde beveiligingsoplossingen en next-generation ‘endpoint threat detection and response-systems’ (ETDR) zonder virushandtekeningen, over te nemen. SurfRight is onder meer bekend van de HitmanPro productreeks.

Het in Hengelo gevestigde SurfRight heeft een reeks technologieën ontwikkeld waarmee malware en advanced persistent threats (APT’s) worden opgespoord, zodat zero-day en andere geavanceerdere aanvallen voorkomen, gedetecteerd en verholpen kunnen worden. De real-time anti-exploit technologie van SurfRight richt zich op de beveiliging van het werkgeheugen en blokkeert kwaadaardige code voor het in actie kan komen. De algemene bescherming tegen exploits in deze vroege fase van de aanvalsketen en de actieve bestrijding van kwaadaardige code in de processor en het werkgeheugen, is een belangrijke verbetering van endpoint beveiligingsmechanismen. SurfRight levert ook anti-spionagetechnologie en bescherming tegen ransomware zoals CryptoLocker.

Netwerkbeveiliging en endpoint security

Sophos is een leverancier van netwerkbeveiliging en endpoint security. Het bedrijf levert onder andere op gedrag gebaseerde analytics en Malicious Traffic Detection, dat uitgaande verbindingen controleert op bekende kwaadaardige URL’s. SophosLabs beheert onder meer een gecrowdsourcet big data warehouse dat gebruikt wordt voor Download Reputation, een oplossing die controleert of een gedownload bestand goed- of kwaadaardig is en de gebruiker vraagt passende actie te ondernemen.

SurfRight stelt als onderdeel van Sophos zijn technologie sneller te kunnen leveren aan grote en kleinere IT-organisaties. De next-generation endpoint security van het bedrijf gaan de oplossingen van Sophos aanvullen. De technologie van SurfRight vergroot de effectiviteit van Sophos’ gesynchroniseerde securitystrategie, waarin meerdere beveiligingscomponenten actief en continu met elkaar communiceren. Dankzij deze aanpak worden dreigingen sneller ontdekt en kunnen zij sneller onschadelijk worden gemaakt.

Ondersteuning voor productlijn van SurfRight

Sophos meldt de ontwikkeling en ondersteuning van SurfRight’s bestaande productlijn voort te zetten, waaronder de populaire HitmanPro malware scanning en verwijderingstools die door meer dan twintig miljoen gebruikers wereldwijd worden gebruikt. SurfRight wordt overgenomen voor $ 31,8 miljoen in contanten. Het huidige kantoor van het bedrijf in Hengelo en de werknemers van SurfRight blijven behouden. CEO Mark Loman van SurfRight treedt toe tot de Sophos Enduser Security Group en rapporteert direct aan Dan Schiappa.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1