64% van de apparaten die in cafés worden vergeten zijn onbeveiligd

Privacy

Jaarlijks worden 138.000 smartphones en laptops in Britse cafés achtergelaten door drinkende bezoekers. Ruim de helft van deze apparaten (64%) blijkt niet beveiligd te zijn, waardoor de vinder van het apparaat toegang krijgt tot eventuele gevoelige data die op het apparaat aanwezig is.

Dit blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ESET. Wie een verloren smartphone of laptop aantreft blijkt al snel geneigd te zijn het apparaat te bekijken. 60% van de personen die een dergelijk apparaat in een café heeft gevonden geeft toe deze te doorzoeken. In ruim 8 op de tien gevallen krijgt de rechtmatige eigenaar het apparaat echter wel weer terug.

Mark James, beveiligingsspecialist bij ESET, stelt dat veel mensen door het nuttigen van alcohol minder op de veiligheid van hun spullen letten. De kans dat zij een apparaat vergeten wordt hierdoor groter. Het bedrijf adviseert gebruikers daarom voor zichzelf na te gaan of hun mobiele apparaten gevoelige data bevatten. Indien dit het geval is zou beveiliging een prioriteit moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.