Target schikt voor 39,4 miljoen dollar met banken en kredietverleners

creditcard2

Target treft een schikking met banken en kredietverleners die door een datalek eind 2013 schade hebben geleden. De Amerikaanse retailer betaalt in totaal 39,4 miljoen dollar aan de partijen.

Eind 2013 werd Target doelwit van een groep cybercriminelen die malware wisten te plaatsen op de Point of Sales systemen van een flink aantal filialen van de keten. Hierdoor kwamen namen, e-mailadressen, woonadressen en kaartgegevens van zeker 70 miljoen klanten in handen van hackers. Zeker 40 miljoen creditcardgegevens zijn hierbij gestolen.

Banken en kredietverleners stellen door de datadiefstal bij Target forse schade te hebben opgelopen. Target sluit nu een schikking om verdere rechtszaken te voorkomen. Reuters meldt dat het bedrijf zo’n 20,25 miljoen dollar betaald aan banken en 19,11 miljoen dollar aan banken die creditcards van MasterCard verstrekken aan klanten. Eerder schikte Target al voor 67 miljoen dollar met banken die Visa kaarten verstrekken.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.