Startup klaagt tientallen bedrijven aan voor schenden van HTTPS-patent

Bijna zeventig bedrijven zijn aangeklaagd door een Amerikaanse startups die claimt een patent te hebben op een technologie die op grote schaal wordt gebruikt om HTTPS-verbindingen op te zetten. Onder andere Netflix, AT&T, Yahoo, GoPro, Macy’s, Pinterest, Sony en Hyatt Hotels zijn door het bedrijf aangeklaagd.

EncryptieThe Register meldt dat de rechtszaken zijn aangespannen door Cryptopeak Solutions. Deze startup heeft sinds mei een patent in handen op cryptografie. Cryptopeak stelt dat het gebruik van elliptic curve cryptography (ECC), een techniek die wordt gebruikt om dataverkeer te sleutelen, onder dit patent valt.

Cryptopeak lijkt zich uitsluitend bezig te houden met het aankopen van patenten en aanklagen van partijen die deze patenten zouden schenden. Dergelijke bedrijven worden door critici vaak omschreven als ‘patenttrollen’ en stellen dat deze organisaties uitsluitend gericht zijn op het genereren van financiële winst met behulp van patenten.

5 Responses to Startup klaagt tientallen bedrijven aan voor schenden van HTTPS-patent

  1. Haxis of Evil schreef:

    FTFY. RT @heitec: S̶t̶a̶r̶t̶u̶p̶ Patentroll klaagt tientallen bedrijven aan voor schenden van HTTPS-patent bit.ly/1Pr0zyS

  2. @heitec Gewoon een “nieuw bedrijf”, niet echt een “startup”

  3. Startup klaagt tientallen bedrijven aan voor schenden van HTTPS-patent bit.ly/1Pr0zyS #security

  4. Startup klaagt tientallen bedrijven aan voor schenden van HTTPS-patent bit.ly/1Pr0zyS

  5. Startup klaagt tientallen bedrijven aan voor schenden van HTTPS-patent: Bijna zeventig bedrijven zijn aangekla… bit.ly/1Pr0zyS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.