Driekwart van de Nederlanders is bekend met mobiele malware

Smartphone (bron: FreeImages.com/iceviking)

73% van de Nederlanders weet dat zij ook op hun smartphone malware kunnen binnenhalen. Tegelijkertijd gebruikt slechts 43% software die hun smartphone beveiligt tegen virussen of hackers

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder leden van het Consumer Panel in oktober 2015. Slechts 9% van de Nederlanders blijkt niet op de hoogte te zijn van het bestaan van mobiele malware. 36% heeft geen software geïnstalleerd waarmee zij zich tegen malware kunnen beschermen.

Wachtwoorden

55% van de smartphonegebruikers beschermd zijn apparaat met één of meerdere wachtwoorden. Ongeveer een derde doet dit niet. 30% geeft aan maatregelen te hebben genomen om data van hun smartphone te kunnen wissen, bijvoorbeeld nadat deze is gestolen. 43% heeft dit niet gedaan. Het aantal mensen dat maatregelen heeft genomen om hun smartphone na verlies of diefstal terug te vinden ligt op 41%.

Als we kijken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen blijken mannen vaker bekend te zijn met virussen of malware dan mannen. 78% van de mannen stelt bekend te zijn met mobiele malware, terwijl dit percentage onder vrouwen op 69% ligt.

One Response to Driekwart van de Nederlanders is bekend met mobiele malware

  1. WatchGuard schreef:

    Driekwart van de Nederlanders is bekend met mobiele #malwareow.ly/V3KaE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.