Omada en Balabit slaan handen ineen

Balabit

Balabit en Omada gaan een samenwerking aan. Doel is een oplossing te bieden voor het vastleggen van de acties van privileged gebruikers en om realtime te reageren op mogelijke bedreigingen. Dit partnership kwam tot stand door de almaar groeiende druk van security en compliance.

Door de inzet van de Omada Identity Suite (OIS) samen met het Contextual Security Intelligence-portfolio (CSI) van Balabit krijgen organisaties een breder beeld van wie wat doet in het gehele IT-netwerk. Na integratie van OIS en het CSI-portfolio bieden de oplossingen extra, contextuele informatie met realtime big data analytics over alle activiteiten die een privileged gebruiker heeft verricht. Identiteits- en toegangsrechten zijn door Omada’s OIS dynamisch aan te passen aan de huidige businessbehoeften. Daarbij wordt de vereiste consistentie voor identity governance behouden. Het CSI-portfolio geeft realtime feedback over het gedrag van gebruikers. Samen helpen OIS en het CSI-portfolio de IT-beveiliging te verbeteren en compliance met regelgeving te behalen, zoals de Sarbanes-Oxley Act (SOX) en de Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS).

OIS helpt organisaties ervoor te zorgen dat alleen de juiste personen toegang hebben tot kritische informatie. De klant heeft volledige controle over privileged toegangsrechten en de garantie dat alleen relevante en goedgekeurde accounts beschikbaar zijn voor gebruik.

Het CSI-portfolio van Balabit beschermt organisaties realtime tegen bedreigingen veroorzaakt door verkeerd gebruik van high-risk en privileged accounts. Het CSI-portfolio bevat betrouwbare systeem- en applicatietools voor logmanagement, Privileged User Monitoring en User Behavior Analytics voor het identificeren van ongebruikelijke gebruikersactiviteiten.

“Klanten profiteren enorm van de gecombineerde waarde van de twee oplossingen. Samen bieden we een zeer sterk antwoord op compliance-eisen met betrekking tot essentiële regelgeving. We kijken ernaar uit dit verder te ontwikkelen”, zegt Morten Boel Sigurdsson, CEO van Omada.

“Dit bevestigt onze inzet voor het werken met bestaande securityplatforms om zo de algehele beveiliging van organisaties te verbeteren. We kijken uit naar de samenwerking met Omada, zodat we een betere prioriteit kunnen geven aan de realtime securityrisico’s als onderdeel van ons algehele doel: het leveren van bedrijfsvriendelijke IT-beveiliging”, zegt Zoltán Györkő, CEO van Balabit.

 
Meer over
Lees ook
Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1