Veel .nl-website hebben beveiliging niet op orde

IT_beveiliging_iStock_000031294146Large

Een groot deel van de websites die eindigen op .nl vertoont ernstige beveiligingsrisico’s. In veel gevallen worden deze risico’s veroorzaakt door het niet of niet tijdig updaten van software. Dit maakt het voor hackers mogelijk in te breken op de website, deze over te nemen of data buit te maken.

Hiervoor waarschuwt SIDN, het bedrijf achter .nl. SIDN heeft een ‘passive vulnerability scan’ laten uitvoeren door Radically Open Security, een non-profit organisatie die de beveiliging van websites en computersystemen op de korrel neemt. De organisatie heeft tussen juli en oktober 2015 op basis van openbare bronnen 1.380 websites op het .nl-topleveldomein onderzocht. De scan toont aan dat veel zakelijke websites de digitale veiligheid niet op orde hebben, terwijl online aanwezigheid en online dienstverlening juist steeds belangrijker wordt voor bedrijven.

Radically Open Security stelt de passive scanning tool vrij beschikbaar op GitHub.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1