Computer Profile en Gartner: ‘MobileIron is marktleider in MDM en EMM’

MobileIron is in Nederland marktleider op het gebied van Mobile Device Management (MDM), blijkt uit onderzoek van Computer Profile. Onlangs positioneerde onderzoeksbureau Gartner MobileIron ook al voor de vijfde achtereenvolgende keer op rij als ‘leader’ in zijn Magic Quadrant voor Enterprise Mobility Management Suites.

“Met een marktaandeel van bijna 29 procent laat MobileIron aanbieders als VMware en Citrix ruim achter zich”, zegt Erik van Gurp, Business Analyst bij Computer Profile. “Of het nu om locaties van multinationals gaat (2500+ medewerkers), national enterprises (250-2500 medewerkers), medium sized businesses (50-250) of publieke instellingen, binnen al deze segmenten is MobileIron de meest voorkomende oplossing.”

MDM_vendoren

Efficiënt werken

De afgelopen jaren zijn steeds meer medewerkers smartphones en tablets gaan gebruiken om hun werk te doen. Aanvankelijk waren ICT-specialisten hier huiverig voor, omdat zij zich zorgen maakten over het beveiligen van bedrijfsinformatie. Mobiele devices bieden echter dusdanig veel voordelen op het gebied van productiviteit en efficiënt werken, dat meer en meer bedrijven op zoek gaan naar oplossingen die mobiel werken veilig en beheersbaar maken. Daarbij koos men in eerste instantie voor Mobile Device Management. Dit soort tools zijn belangrijk om het beheer van mobiele devices te verbeteren, maar spelen nog onvoldoende in op de behoefte om de productiviteit van medewerkers verder te vergroten.

Daarom zien we nu meer en meer Enterprise Mobility Management (EMM) platformen ontstaan. Binnen EMM is het bedrijfsbeleid geformuleerd ten aanzien van de vraag voor welke werkprocessen smartphones en tablets kunnen worden ingezet. Verder is gedefinieerd welke bedrijfsinformatie daarvoor beschikbaar is en wie tot deze informatie toegang heeft (identificatie en authenticatie).

Juiste balans

Het is van belang dat hierbij een goede balans is gebruikerservaring en noodzaak om de beveiliging en beheersbaarheid van kritische bedrijfsinformatie en werkprocessen te garanderen. Computer Profile stelt dat MobileIron deze balans heeft gevonden. Het platform ondersteunt de drie grote mobiele platformen (iOS, Android en Windows) en is onbeperkt uitbreidbaar. Dat geldt zowel voor het aantal aangesloten mobiele apparaten als voor het aantal gewenste apps dat via het platform voor gebruikers beschikbaar is. Het platform is vanuit een eigen datacenter beschikbaar maar kan ook als cloud-oplossing worden afgenomen.

Kennisuitwisseling

De balans tussen security en gebruiksgemak heeft MobileIron de positie van marktleider opgeleverd. Om deze positie vast te houden en verder uit te bouwen organiseert MobileIron regelmatig kennissessies waar geïnteresseerden informatie krijgen over nieuwe ontwikkelingen in de markt voor mobiel werken.

Voor zowel business managers als IT-managers geldt dat zij eindgebruikers graag intuïtief met hun mobiele apparaten laten werken. Alleen dan zijn zij maximaal productief. Dit betekent dat de EMM-tool die een organisatie toepast niet tot allerlei extra handelingen mag leiden. Daarom integreert MobileIron zijn platform heel diep in de drie grote mobiele platformen.

Laatste ontwikkelingen rond iOS, Android en Windows

Zowel rond iOS, Android als Windows zijn de afgelopen maanden veel ingrijpende ontwikkelingen geweest. Daarom organiseert MobileIron de komende maanden weer een aantal kennissessies. Deze sessies laten in eerste instantie zien wat de laatste ontwikkelingen zijn rondom de recente annonceringen van Apple, Google en Microsoft. Ook wordt behandeld welke mogelijkheden door deze aankondigingen zijn ontstaan voor IT-beheerders en andere IT-professionals. Inschrijven voor deze kennissessies kan hier.