A10 Networks consolideert beveiligingsoplossingen voor datacenters

A10 Networks introduceert de A10 Thunder Convergent Firewall (CFW), een nieuwe oplossing die het schaalbare ACOS Harmony-platform combineert met een hoge snelheid beveiligingsfuncties. Daarmee speelt het bedrijf in op het snel toenemend gebruik van mobiele apparatuur en apps, maar ook de transitie naar cloud-computing en SDN- en NFV-netwerken. Met de Thunder Convergent Firewall consolideert A10 Networks SSL Insight, ADC en CGN-functionaliteit, in een compacte appliance voor datacenters.

De nieuwe A10 Thunder Convergent Firewall oplossing van A10 Networks wordt in het eerste kwartaal van 2016 leverbaar en biedt:

  • Hoge snelheid Secure Web Gateway met geïntegreerde explicit proxy, URL filtering en SSL Insight. Hiermee zijn security-policies op te leggen aan al het uitgaande HTTP/HTTPS-verkeer.
  • Een snelle datacenter firewall (DCFW) met geïntegreerde Denial-of-Service (DoS) protectie en Server Load Balancing (SLB). Het is een laag 4 stateful firewall en een laag 7 applicatiegateway.
  • Hoge snelheid Gi/SGi firewall met geïntegreerde DoS en Carrier Grade NAT (CGN). De Gi/SGi firewall beschermt mobiele infrastructuren met geavanceerde security-policies.
  • Een snelle IPSec site-to-site VPN. Deze helpt organisaties het applicatieverkeer tussen sites te beveiligen en biedt internationale ondernemingen de mogelijkheid applicatieverkeer op veilige wijze via publieke netwerken te transporteren.
  • aGalaxy Centralized Management System voor Thunder CFW. aGalaxy biedt functionaliteit voor het managen van alle apparatuur, configuraties, probleemoplossing en het maken van rapportages.

Firewall van de toekomst

De firewall van de toekomst moet een hoge verwerkingssnelheid en ingebouwde SSL-zichtbaarheid hebben, om het continu toenemende netwerkverkeer te kunnen controleren. Thunder CFW is een geconvergeerde oplossing voor zowel cloud- en serviceproviders, als grote organisaties, die de verschillende voordelen biedt:

  • Hoge performance en schaalbaarheid in een compacte vormfactor: firewall performance is door ACOS schaalbaar tot ruim 150 Gbps en 5 miljoen CPS capaciteit in één rackhoogte appliance.
  • Lagere OPEX en CAPEX, door convergentie van security en application delivery in één appliance: Combinatie van security en application networking, reduceert kosten, latency en datacenterruimte.
  • Processen stroomlijnen en automatiseren met een volledig programmeerbaar platform: aGalaxy managementconsole en het ACOS Harmony-platform met op standaarden gebaseerde RESTful API’s, bieden toegang tot telemetriedata en alle configuratie-instellingen.
  • URL-classificatie: Thunder CFW heeft ruim 13 miljard URL’s in 83 categorieën geclassificeerd, om de schaalbaarheid en nauwkeurigheid te verhogen.
  • Efficiencyverhoging door gelijktijdig SSL-decryptie en SSL-inspectie voor meerdere apparaten uit te voeren: decryptie-functies bieden security-apparatuur de mogelijkheid om duidelijk tekstverkeer te verwerken.
  • Uitbreiden van de effectiviteit en levensduurverlening van bestaande securityoplossingen: door SSL Insight toe te voegen aan bestaande firewalls kan de levensduur daarvan worden verlengd. Verder is hun effectiviteit uit te breiden met URL-filtering, het analyseren van beveiligingsdreigingen, datacenter firewall-functies en het afdwingen van Gi/SGi firewall-policies.
Lees ook
Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.