iPass introduceert SmartConnect voor veilige verbindingen met Wi-Fi-hotspots

iPass introduceert SmartConnect, een oplossing die helpt veiliger verbinding te leggen met Wi-Fi-hotspots. iPass zet VPN-functionaliteit en data-encryptie in om verbindingen te beveiligen. De nieuwe iPass SmartConnect service is eind dit jaar beschikbaar voor alle klanten met iOS en Android apparatuur en tijdens het eerste kwartaal van 2016 voor Windows-gebruikers.

iPass is een bedrijf dat een wereldwijd netwerk van 20 miljoen Wi-Fi-hotspots heeft opgebouwd. Klanten kunnen bij het bedrijf een abonnement afsluiten en krijgen hierdoor toegang tot deze hotspots, waardoor zij overal ter wereld de beschikking hebben over een internetverbinding.

Privacy en security

Met het beter beveiligen van Wi-Fi-verbindingen speelt iPass in op de toenemende behoefte van klanten aan privacy en security. Het bedrijf gebruikt het bedrijf zowel VPN-tunneling als data-encryptie om overal veilige gateways te creëren. Deze veilige gateways voorkomen ‘man in the middle’ aanvallen, waarbij aanvallers zich tussen de machine van het slachtoffer en het internet in plaatsen om het dataverkeer van gebruikers in te kunnen zien.

iPass SmartConnect aggregeert en analyseert automatisch anonieme informatie over de locaties, signaalsterkte en snelheid van hotspots. Met behulp van deze informatie brengt het bedrijf de betrouwbaarheid en prestaties van hotspots die klanten gebruiken in kaart, zowel van iPass zelf als andere aanbieders. iPass SmartConnect bevat daarnaast voorspellende analysefuncties om klanten automatisch met de beste hotspots in het netwerk te verbinden. Ook brengt iPass met de informatie in kaart waar gebruikers behoefte hebben aan meer hotspots, zodat het wereldwijde netwerk van het bedrijf doelgericht kan worden uitgebreid.