WatchGuard introduceert UTM-appliances voor MKB en decentrale organisaties

WatchGuard Technologies lanceert twee nieuwe Unified Threat Management (UTM)-lijnen. De productlijnen T30 en T50 zijn gericht op het MKB en decentrale organisaties. De UTM-appliances consolideren de belangrijkste netwerk- en security-functionaliteit in een platform met een kleine vormfactor, waardoor deze eenvoudig geplaatst kan worden op locaties waar geen apart datacenter aanwezig is.

Organisaties en hun bedrijfsnetwerken zijn in toenemende mate gedecentraliseerd. Naast het beveiligen van de communicatie tussen het hoofdkantoor en flexibele werkplekken moeten de netwerken ook de diverse 'off-site' businesslocaties en filialen ondersteunen die steeds meer opereren als kleine zelfstandige bedrijven. Vooral in de retail, horeca, gezondheidszorg en de financiële sector komt deze relatie tussen een gecentraliseerde entiteit en meerdere onafhankelijke businesslocaties vaak voor.

Malware onderscheppen

WatchGuard's T-lijnen van UTM-appliances zijn specifiek richt op dergelijke situaties. De nieuwe ingebouwde PoE-poort maakt het koppelen van Watchguard Access Points mogelijk. De appliances onderscheppen malware, ook als deze door handtekening-gebaseerde antivirusoplossingen niet worden gedetecteerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sandboxing in de cloud en volledige systeememulatie (CPU en geheugen), wat inzicht geeft in instructies die de malware uitvoert en het mogelijk maakt verdacht gedrag te detecteren.

De UTM's hebben toegang tot het centrale intelligence thread platform van WatchGuard Dimension. Dit platform verzamelt data van alle appliances die in het bedrijfsnetwerk aanwezig zijn, ongeacht de fysieke locatie. Deze data geeft bedrijven inzicht in dreigingen en de mogelijkheid hier directie actie te ondernemen.

Op afstand configureren

De firewall verwerkt gegevens tot 1,2 Gbps en biedt een UTM-snelheid tot 165 Mbps. De UTM's T30-W en T50-W ondersteunen de nieuwste 802.11ac WiFi-standaard. Met behulp van Rapid Deploy kunnen appliances door de IT-afdeling op afstand worden geconfigureerd. Dankzij de beschikbaarheid van extra rekenkracht kunnen SHA-2-encryptiealgoritmen snel worden verwerkt, wat gebruikers helpt te voldoen aan compliance-standaarden die een upgrade van het oudere SHA-1 vereisen.

Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.