Verdachten opgepakt voor gebruik van Android malware DroidJack

(bron: FreeImages.com/Penny Mathews)

Europese en Amerikaanse opsporingsinstanties hebben deze week een onbekend aantal verdachten opgepakt die gebruik zouden hebben gemaakt van DroidJack. DroidJack is malware voor het Android platform die cybercriminelen in staat stelt een smartphone over te nemen.

Dit meldt Europol. Het onderzoek naar DroidJack is opgezet door Duitsland, waarna ook opsporingsinstanties uit België, Frankrijk, Groot-Britannië, de Verenigde Staten en Zwitserland bij het onderzoek zijn betrokken. Zowel Europol als Eurojust hebben onderzoek ondersteund.

Naar aanleiding van het onderzoek zijn in België, Frankrijk, Groot-Britannië, de Verenigde Staten en Zwitserland huiszoekingen uitgevoerd. Hierbij zijn een onbekend aantal verdachten opgepakt. Zij worden ervan verdacht met behulp van DroidJack ongemerkt de Android smartphone of tablet van slachtoffers te hebben gehackt. Met Remote Access Tool (RAT) kunnen aanvallers dataverkeer vanaf het apparaat monitoren, telefoongesprekken afluisteren of meekijken via de camera in apparaten. DroidJack wordt op ondergrondse marktplaatsen verkocht. In 2014 kostte de software zo’n 210 dollar.

2 Responses to Verdachten opgepakt voor gebruik van Android malware DroidJack

  1. Verdachten opgepakt voor gebruik van Android malware DroidJack bit.ly/20fLuDj

  2. Verdachten opgepakt voor gebruik van Android malware DroidJack: Europese en Amerikaanse opsporingsinstanties h… bit.ly/20fLuDj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.