Cisco neemt IT-beveiliger Lancope over

Cisco neemt het beveiligingsbedrijf Lancope over. Cisco betaalt 453 miljoen dollar voor het IT-beveiligingsbedrijf.

Dit maakt Cisco bekend in een blogpost. Lancope richt zich op het monitoren van netwerken van klanten op verdachte activiteiten. Het bedrijf analyseert alle data die zich over het netwerk verplaatst en zoekt hierna naar signalen die wijzen op malware, cyberaanvallen en andere verdachte zaken.

Security divisie

Cisco en Lancope werken al langer samen op het gebied van beveiligingsdiensten. Lancope wordt nu ondergebracht in de security divisie van Cisco. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2016 afgerond.

Het is niet de eerste keer dat Cisco een beveiligingsbedrijf overnam. Eerder dit jaar nam het bedrijf al OpenDNS over voor 635 miljoen dollar. Een andere grote overname op het gebied van IT-beveiliging was de overname van Sourcefire in 2013, waarvoor Cisco 2,7 miljard dollar betaalde.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.