Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails

De Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails met een verdachte bijlage die uit naam van de Belastingdienst worden verzonden. Het is de vierde keer in korte tijd dat dergelijke e-mailberichten opduiken.

BelastingdienstDe meest recente e-mail is ondertekend door Riena de Boer uit naam van Belastingdienst Nederland. De mail verwijst naar een factuur dat in de bijlage zou zijn meegezonden. In de bijlage van het bestand zit het bestand ‘Factuur.jar’. De Belastingdienst waarschuwt het bestand niet te openen en de e-mail direct te verwijderen.

De Belastingdienst waarschuwt ook op 17 oktober, 9 oktober en 17 september voor valse e-mailberichten die uit haar naam worden verzonden. In deze eerdere e-mailberichten werd beweerd dat de ontvanger een betalingsachterstand heeft bij de Belastingdienst en werd gevraagd het achterstallige bedrag te voldoen via een meegezonden valse bankrekening.

2 Responses to Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails

  1. Cees Zuiderwijk schreef:

    Goed om te weten bedankt!

  2. Natasja Witlox schreef:

    Heb gisteren een mail van ‘De Belastingdienst’ gekregen. Dit is weer een andere versie met een bedrag van €198,48 en een rekeningnummer van de Rabobank. Deze was ondertekend met Peter Veld, Directeur-Generaal Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *