Trend Micro neemt HP TippingPoint over

Beveiligingsbedrijf Trend Micro neemt HP TippingPoint over, leverancier van next-generation intrustion prevention systemen en netwerkbeveiligingsoplossingen. De overname heeft een waarde van 300 miljoen dollar.

Als onderdeel van de overname neemt Trend Micro de beveiligingstechnologie en het intellectueel eigendom. Daarnaast krijgt het bedrijf toegang tot de zakelijke klantenkring van HP TippingPoint.

Businessunit gericht op netwerkbeveiliging

Trend Micro gaat de eigen en overgenomen assets combineren tot een nieuwe businessunit gericht op netwerkbeveiliging, die 3.500 enterprise-klanten moet gaan bedienen. Het bedrijf gaat zijn eigen netwerkbeveiligingstechnologie combineren met de technologie om inbraken op het netwerk te combineren van HP TippingPoint, waarin intrusion prevention is geïntegreerd. Hierdoor wil het bedrijf brede aanpak creëren om geavanceerde cyberaanvallen tegen te houden. Indien aanvallers toch het netwerk weten binnen te dringen kan de oplossing exploits binnen het netwerk die tot verdere schade kunnen leiden detecteren en mitigeren.

Trend Micro en TippingPoint werken al langer samen via een strategische partnership. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat HP en Trend Micro na de overname partners zullen blijven. De twee bedrijven gaan een strategische partnership vormen met TippingPoint rond de verkoop van oplossingen, managed services, OEM activiteiten, security intelligence, appbeveiliging en databeveiliging.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.