Dijkhoff: ‘Publiek-private samenwerking is noodzakelijk voor succesvolle cybersecurity-aanpak’

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie

Samenwerking tussen publieke en private partijen op zowel nationaal als internationaal niveau is noodzakelijk voor een succesvolle aanpak van cybersecurity. Dit stelt staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie in het vandaag verschenen Cyber Security Beeld Nederland (CSBN). Nederland ICT onderschrijft de uitspraak

Nederland ICT, branchevereniging van de ICT-sector, sluit zich aan bij de uitspraak van Dijkhoff. In het cyber security manifest uit 2012 benadrukten de organisatie eerder al de publiek private samenwerking.

Europese aandacht publiek-private samenwerking

Dijkhoff wil voor publiek-private samenwerking aandacht vragen tijdens het aankomende EU-voorzitterschap van Nederland. Ook meldt Dijkhoff dat de huidige cybersecurity-aanpak van de overheid in 2016 verder zal worden doorontwikkeld.

Uit het CSBN 2015 blijkt ook trends uit eerder jaren doorzetten. Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste dreigingen voor de digitale veiligheid in Nederland. Internationale conflicten, politieke gevoeligheden en geopolitieke ontwikkelingen zijn hier volgens het rapport van grote invloed op. Door een goede samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven kan snel op deze ontwikkelingen worden ingespeeld.

2 Responses to Dijkhoff: ‘Publiek-private samenwerking is noodzakelijk voor succesvolle cybersecurity-aanpak’

  1. Dijkhoff: ‘Publiek-private samenwerking is noodzakelijk voor succesvolle cybersecurity-aanpak’ bit.ly/1jyrevA

  2. Dijkhoff: ‘Publiek-private samenwerking is noodzakelijk voor succesvolle cybersecurity-aanpak’: Samenwerking t… bit.ly/1jyrevA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.