Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website

Malware (bron: FreeImages.com/Andrzej Pobiedzińsk)

Het officiële Twitteraccount van PostNL is gehackt. Het account werd enige tijd beheerd door cybercriminelen, die via het account spamberichten verstuurden. Het account is inmiddels weer in handen van PostNL.

Dit meldt PostNL op Twitter. Vanuit het Twitter-account werden direct messages verstuurd met afslanktips. Via een link werden gebruikers doorverwezen naar een website waar malware werd aangeboden. PostNL belooft alle gebruikers die een dergelijk bericht hebben ontvangen op te zullen waarschuwen voor de malafide website waarna is verwezen.

In een reactie tegenover NU.nl stelt PostNL dat de afdeling webcare vermoedelijk is getroffen door een virus of een hack. Het bedrijf stelt de aanval te onderzoeken.

4 Responses to Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website

  1. […] hacken van social media-accounts komt steeds vaker voor, PostNL is een bekend Nederlands slachtoffer. Nadat het officiële Twitter account gehackt was, werden […]

  2. Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website infosecuritymagazine.nl/2015/10/13/twi… #datalekken

  3. Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website bit.ly/1MvqNOc

  4. Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website: Het officiële Twitteraccount van PostNL is ge… bit.ly/1MvqNOc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.