Apple CEO Tim Cook: ‘Privacy is een fundamenteel mensenrecht’

Apple CEO Tim Cook: ‘Privacy is een fundamenteel mensenrecht’

Privacy is een fundamenteel mensenrecht. Dit stelt Tim Cook, CEO van Apple. Cook spreekt zich dan ook uit tegen het aanbrengen van backdoors in software en waarschuwt dat deze backdoors ook misbruikt kunnen worden door cybercriminelen.

Dit zegt Cook in een interview met NPR. Regelmatig stellen politici het gebruik van versleuteling in software ter discussie, waarbij een veel gehoord argument is dat encryptie het opsporen van terroristen in de weg staat. Cook benadrukt nationale veiligheid van belang te vinden, maar stelt dat dit het aanbrengen van backdoors in software niet rechtvaardigt.

Apple overhandigt data aan de overheid

Cook stelt dat Apple gehoor geeft aan verzoeken van de Amerikaanse overheid om data te overhandigen, indien de overheid hiervoor een gerechtelijk bevel kan overhandigen. Wel benadrukt de CEO dat Apple veel gegevens ook niet in handen heeft. Zo heeft het bedrijf er bewust voor gekozen data als financiële gegevens, gezondheidsinformatie en persoonlijke gesprekken op de iPhone te houden en niet op te slaan op servers van het bedrijf. Cook benadrukt dat gebruikers dus de controle hebben over hun eigen data.

Lees het volledige interview met Apple’s CEO Tim Cook bij NPR.

One Response to Apple CEO Tim Cook: ‘Privacy is een fundamenteel mensenrecht’

  1. Eric Coomans schreef:

    Krokodillen Tranend Betoog over Privacy, maar Tim weet immers reeds Alles van zijn Klanten via AppleCloud. lnkd.in/dB-XBJD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.