Capgemini en Fortinet gaan cybersecurity -diensten leveren aan de zakelijke markt

Capgemini gaat wereldwijd samenwerken met Fortinet, leverancier van cybersecurity-oplossingen. Capgemini versterkt met deze nieuwe alliantiepartner zijn bestaande cybersecurity-portfolio. Hierdoor profiteren klanten wereldwijd van lagere kosten voor hun informatiebeveiliging en versterken zij de weerbaarheid van infrastructuur en applicaties tegen cyberaanvallen. Capgemini en Fortinet gaan samen een aantal nieuwe gebundelde cybersecurity-diensten aanbieden, waaronder beveiliging van webapplicaties, een beveiligde software-defined datacenter (SDDC) dienst en diepgaande data-analysediensten voor Security Operation Centers om klanten beter te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

Binnen Capgemini’s ecosysteem van leveranciers van beveiligingsproducten is Fortinet een vooraanstaande partner voor het leveren van zowel fysieke als virtuele security-diensten. Fortinets productenportfolio, dat FortiWeb (firewalls voor webapplicaties), FortiGate (netwerkbeveiliging) en FortiDDos (beveiliging tegen DDos-aanvallen bevat, beveiligt applicaties en cloud- en datacenterdiensten. Deze producten vormen onderdeel van Capgemini’s maatwerkadvies en bieden klanten flexibiliteit, betere prestaties en een lagere bedrijfskosten. Zo’n 300 Capgemini technologie-experts wereldwijd zullen in Fortinet’s gecertificeerde ‘eight-level’ opleidingsprogramma worden opgenomen. Binnen het Verenigd Koninkrijk werken beide partners al langer succesvol samen om beveiligingsoplossingen te ontwikkelen voor de Britse Belastingdienst – de HM Revenue and Customs (HMRC).

Franck Greverie, Global Head van Cybersecurity bij Capgemini: "Er gaat geen maand voorbij zonder dat er ergens ter wereld een grote cybersecurity-aanval in het nieuws komt. En deze dreiging neemt steeds meer toe. Omdat wij bedrijven en consumenten de beste bescherming en beveiligingstoezicht willen bieden, zijn we zeer verheugd om samen te werken met een van de meest innovatieve, snelst groeiende en grootste beveiligingsbedrijven ter wereld. Deze samenwerking stelt ons bovendien in staat om onze marktpositie verder te versterken. In het begin van het jaar hebben we om die reden ook ons Cybersecurity Global service Line gelanceerd. Dankzij de Fortinet-technologie kunnen wij met deze samenwerking onze security-dienstverlening rondom applicaties en infrastructuur verder versterken." 

Ken Xie, CEO van Fortinet: "Ondernemingen staan in toenemende mate voor de uitdaging om hun meest waardevolle bedrijfsmiddelen, inclusief data en applicaties, te beschermen tegen cyberaanvallen. Dankzij onze strategische samenwerking met Capgemini kunnen we geavanceerde technologieën met menselijke intelligentie en kennis combineren, waarmee we de zakelijke markt een breed en adaptief beveiligingsportfolio kunnen bieden. Dit partnership geeft ons de kans om Capgemini's zakelijke klanten wereldwijd te ondersteunen. We ondersteunen niet alleen bij de bescherming tegen zeer complexe bedreigingen, maar we versterken hun beveiliging en maken deze tegelijkertijd flexibel genoeg voor continue veranderende bedrijfsomstandigheden."