AT&T klaagt ex-werknemers en bedrijf aan wegens malware en datadiefstal

hamer-rechter-rechtszaak

De Amerikaanse telecomprovider AT&T klaagt drie voormalig medewerkers aan wegens de diefstal van codes om smartphones simlockvrij te maken. Ook het Amerikaanse bedrijf Swift Unlock is aangeklaagd, aangezien zij deze gestolen codes volgens AT&T hebben gebruikt.

GeekWire meldt dat AT&T de ex-werknemers, die werkzaam waren bij de klantenservice van AT&T, ervan beschuldigt malware op haar IT-systemen te hebben geïnstalleerd. Via deze malware zouden de drie codes in handen hebben gekregen die nodig zijn om een simlock van mobiele telefoons te kunnen verwijderen.

AT&T stelt dat het plan om de malware te installeren en de codes te stelen is opgezet voor Swift Unlock. Dit is een bedrijf uit Californië waar klanten tegen betaling hun mobiele telefoon simlockvrij kunnen laten maken. Dit kost tussen de 10 en 50 dollar.

Meer over
Lees ook
Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames