CA Let’s Encrypt verstrekt eerste gratis HTTPS-certificaat

Het eerste gratis HTTPS-certificaat is uitgegeven door het de Certificate Authority (CA) Let’s Encrypt. Deze CA heeft als doel het volledige internet van HTTPS-certificaten te voorzien.

Let’s Encrypt is een non-profit organisatie die is opgericht door de Internet Security Research Group (ISRG), een organisatie die wordt gesteund door onder andere Akamai, Automatic, Cisco, IdenTrust, Mozilla en de burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF).

Gebruik van HTTPS laagdrempeliger maken

De CA heeft als doel het internet veiliger te maken door de uitrol van HTTPS te versnellen. Dit doet de organisatie door HTTPS-certificaten gratis beschikbaar te stellen om het gebruik hiervan laagdrempeliger te maken.

Let’s Encrypt is overigens niet de eerste partij die gratis HTTPS-certificaten aanbiedt, maar de implementatie hiervan is doorgaans relatief ingewikkeld. Daarom maakt Let’s Encrypt gebruik van de Automated Certificate Management Environment (ACME), waarmee certificaten automatisch geïnstalleerd, geconfigureerd en vernieuwd kunnen worden zonder tussenkomst van een beheerder.

Beschikbaarheid

Vanaf 16 november kan iedereen bij Let’s Encrypt terecht voor een gratis HTTPS-certificaat.

Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1