Boze klanten klagen Ashley Madison aan

Een rechter (bron: FreeImages.com/Jason Morrison)

De datadiefstal bij Ashley Madison, een website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, kan het bedrijf veel geld gaan kosten. In een class action-rechtszaak eisen Canadese klanten een schadevergoeding van in totaal 500 miljoen euro.

Ashley Madison werd in juli gehackt, waarbij gegevens over gebruikers werden buitgemaakt. De aanvallers probeerden het moederbedrijf van de website, Avid Life Media, te chanteren en eisten dat het bedrijf zowel Ashley Madison als zusterwebsite Establised Men uit de lucht haalde. Avid Life Media weigerde, waarna de aanvallers de gestolen data online publiceerden. Eerder bleek al dat zeker 600 Nederlandse klanten door het datalek zijn getroffen.

Niet goed beveiligd

De data is inmiddels op internet te vinden. Vijftig boze klanten stellen in een class action rechtszaak nu dat Avid Life Media de data niet goed heeft beveiligd, waardoor deze door aanvallers buitgemaakt en ingekeken kon worden. Daarnaast konden klanten betalen om hun gegevens permanent van de servers van het bedrijf te laten verwijderen. Data van klanten die van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt bleek in de praktijk echter nog gewoon aanwezig op de servers en is dus ook uitgelekt.

Van de vijftig klanten is één klant bereid zijn naam openbaar te maken. Deze weduwnaar stelt niet lang lid te zijn geweest van de website en nooit iemand te hebben ontmoet. Zijn gegevens zijn echter wel online te vinden in relatie met Ashley Madison. De advocaten van de Canadese klanten roepen andere getroffen Canadese klanten van Ashley Madison op zich aan te sluiten bij de class action-rechtszaak.

One Response to Boze klanten klagen Ashley Madison aan

 1. Gestolen mails Ashley Madison wijzen op hack van concurrent Ashley Madison

  25 augustus 2015
  Nieuws

  Het lijkt erop dat Ashley Madison in 2012 een concurrent heeft gehackt en heeft overwogen klantgegevens te stelen. De website zou een concurrent waarvan werd overwogen deze over te nemen onder de loep hebben genomen en allerlei beveiligingsgaten hebben aangetroffen, waardoor het bedrijf een database met klantgegevens in handen kreeg.
  Dit blijkt volgens Brian Krebs van Krebs on Security uit de gestolen mailbox van Noel Biderman, CEO van het bedrijf. Ashley Madison blijkt in 2012 te hebben overwogen Nerve.com over te nemen, een Amerikaans online magazine dat eveneens een datingplatform wilde opzetten. Met het oog op een mogelijke overname werd Nerve.com nader onder de loep genomen.
  ‘ Ik heb hun volledige gebruikersdatabase in handen’
  “Zij hebben hun platform zeer slecht gebouwd. Ik heb hun volledige gebruikersdatabase in handen”, schrijft Raja Bhatia, de Chief Technology Officer (CTO) van Ashley Madison in een e-mailwisseling met Biderman. “Daarnaast kan ik niet-betalende leden omzetten in betalende leden en omgekeerd, berichten opstellen tussen gebruikers, statistieken over ongelezen berichten controleren, etc.”
  De mailbox van Biderman werd onlangs door hackers online gezet nadat zij gigabytes aan data buitmaakte bij Ashley Madison. Naast de mailbox zijn ook persoonlijke gegevens van miljoenen klanten uitgelekt. Boze Canadese klanten van het bedrijf zijn inmiddels een class action rechtszaak begonnen tegen het bedrijf. Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison, heeft inmiddels een schadevergoeding uitgeloofd van 500.000 Canadese dollar (ruim 325.500 euro) voor de tip die leidt tot de arrestatie en veroordelen van de hacker of hackers die achter de aanval zitten.
  Zelfmoord
  De BBC meldde gisteren op basis van informatie van de Canadese politie dat twee klanten van Ashley Madison zelfmoord hebben gepleegd. Het is onduidelijk of de zelfmoorden verband hebben met het datalek.
  jQuery(document).load(function(){ stLight.options({publisher:”}); });emailprintvar dd_offset_from_content = 40;var dd_top_offset_from_content = 0;var dd_override_start_anchor_id = “”;var dd_override_top_offset = “”;Meer weten over dit onderwerp:21 augustus 2015 Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison20 augustus 2015 Persoonlijke data van gebruikers vreemdgangerswebsite online gepubliceerd24 augustus 2015 Boze klanten klagen Ashley Madison aan26 augustus 2015 Ashley Madison ook in de VS aangeklaagd door gedupeerden8 september 2015 Zwakke beveiliging Ashley Madison maakte grootschalige datadiefstal mogelijk28 november 2014 Syrian Electronic Army hackt online inlogdienst Gigya

  Ashley Madison, Avid Life Media, hack, Nerve.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *